İstanbul Havalimanı - Göktürk Metro hattının ne zaman tamamlanacağı konusuyla ilgili açıklamayı İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu yaptı.

İstanbul Havalimanı Metrosu Ne Zaman Açılacak?

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanı - Göktürk Metro hattının 2020 yılının ikinci yarısında sonbahar dönemine kadar tamamlanacağı müjdesini verdi. İstanbul Havalimanına ulaşımda zorluk çeken İstanbullular için büyük bir kolaylık sağlayacak Metro’da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Hat tamamlandığında; Gayrettepe istasyonunda M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı ve metrobüs işletmesi ile entegre olacaktır.

Kemerburgaz Metro Durağı Nerede?
Metro durağının, Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi Selanik Bulvarı üstündeki itfaiye istasyonuna yakın olacağı biliniyor.

Göktürk Metro Durağı Nerede?
M11 Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattının Göktürk metro durağı ise İstanbul Caddesinde yer alan Göktürk Polis Merkezi Amirliği yerinde olacak. Göktürk Metro durağı yapılmadan öncede Göktürk Polis Merkezi Amirliği mevcut yerinden taşınacak.


HAT UZUNLUĞU 32 KİLOMETRE OLACAK
Gayrettepe – İstanbul Havalimanı Metro Hattı 32 kilometre uzunluğa sahip olacak. Metro hatında, aralarında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunduğu toplam 8 istasyon bulunacak. 32 kilometre uzunluğundaki hat ile Gayrettepe’yi 3.Havalimanı’na bağlayacak olan raylı sistem tamamlandığında iki semt arası yolculuk süresi 32 dakikaya inecek.



M11 Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattı durakları listesi şu şekilde sıralanıyor;
•    Gayrettepe Metro Durağı
•    Kağıthane Metro Durağı
•    Hasdal Metro Durağı( Güzergaha yeni eklendi)
•    Kemerburgaz Metro Durağı
•    Göktürk Metro Durağı
•    İhsaniye Metro Durağı
•    İstanbul Havalimanı Metro Durağı


Haber Kaynak 1 : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz
Haber Kaynak 2 : www.kokpit.aero