Kendi evine sahip olabilmek bütün insanların hayallerinden biridir. Özellikle yıllarca kirada oturmuş kişilerin en büyük arzusu ve hayali kendine ait bir evinin olmasıdır. Peki, özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar satılık konut almak isteyen kişileri etkiliyor mu? Satılık konutlarda lokasyon ev sahibi olmak isteyenleri ne derece etkiliyor? İşte satılık konuttaki fiyat dalgalanmaları ve konut lokasyonları ile ilgili merak ettiğiniz pek çok sorunun yanıtını yazımızda bulacaksınız.

Satılık Konutta Fiyat Dalgalanmaları Neden Olur?

Son zamanlarda pek çok alanda fiyat konusunda yaşanan dalgalanmalar emlak sektörünü de etkisi altına almış bulunmaktadır. Özellikle ev sahibi olmak isteyenleri oldukça etkileyen bu dalgalanmanın sebeplerine gelin hep birlikte bakalım.

Emlak sektörünün eski ihtişamını kaybetmesinin ana nedeni olarak dolardaki dalgalanmaları baz almak son derece doğru olacaktır. İnşaat sektörü genel olarak dolar üzerinden değer kazandığı için doların yükselmesi inşaat sektörünü durdurma aşamasına getiriyor. Özellikle inşaat sektörünü oldukça katkı sağlayan bankalarda artan faiz oranları insanların ev sahibi olma hayalini bir süre erteletiyor.

Satılık konutlarda fiyatların artması ve ekonominin gittikçe bozulması bir bakımdan ev fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Çünkü yapılan evler, insanların alım gücünün düşmesi nedeniyle satılamıyor. Bu nedenle inşaat firmaları ve müteahhitler evlerin fiyatlarını oldukça düşürmek zorunda kalıyor. Bu durumda satılık konut piyasasında dalgalanmaya sebep oluyor.

Ev Alırken Lokasyon Önemli Midir?

Ev fiyatlarında dalgalanmalar yaşanırken, hayalinizde ki özelliklere uyan ve uygun fiyatta binlerce evi sizler için bir araya Emlakjet getiriyor. Emlakjet Türkiye’nin her yerinden il il, ilçe ilçe, semt semt farklı fiyat aralıklarında ve sahibinden satış imkânıyla satılık konutlardan istediğiniz evi kolayca bulmanıza fırsat tanıyor. Filtreleme seçenekleriyle ev fiyat aralığını belirttiğiniz takdirde, binlerce ev arasından bütçenize en uygun evi bulmak için Emlakjet en büyük yardımcınız olacak. Peki, lokasyon satılık konutlarda önemli midir? İşte cevabı.

Hayalinizdeki evin lokasyonu(konumu) bir ev alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konudur. Çünkü evinizin konumu, bulunduğu alan itibariyle ulaşım açısından avantajlı olması, merkezi bir lokasyonda olması, işlek bir alanda olması satılık konut ararken almak istediğiniz evin fiyatını oldukça etkileyen bir kriter olacaktır. Ulaşım açısından pek çok seçeneğe sahip, hastaneye, alışveriş merkezlerine yakın ve işlek bir konumda olma satılık konutları lokasyon açısından değerli kılar. Bu nedenle satılık konut alırken değerli lokasyondaki evler diğer evlere kıyasla daha pahalı olacaktır. Lokasyon açısından tercihlerinizi Emlakjet’te filtrelediğiniz müddetçe istediğiniz evi bulmak sizler için oldukça kolay olacaktır.