Özellikle Anadolu Yakası’na göre daha hareketli olan Avrupa Yakası’nda kiralık daire seçeneklerinin fazla olması vatandaşlar açısından avantajlıdır. Bütçelerine ve aradıkları kriterlere uygun bir ev kiralamak isteyenler için ilanlar her geçen gün biraz daha artmaktadır. Ev kiralama konusunda acemi olanların detaylı araştırma yapmaları ve dairelerin konumlarına dikkat etmeleri önemlidir.

Avrupa Yakası Kiralık Daire Seçenekleri

Avrupa Yakası’nda Sultanbeyli kiralık daire ilanları daha fazla olduğundan dolayı fiyatları da uygundur. Bütçelerine göre düşük ücretli konutları kiralamak isteyenlerin, seçenekleri fazla olduğundan dolayı tercih yapmak daha kolaydır. Kiralık daire araştırması yapanların, sahibinden ilanlara bakmaları avantajlı olacaktır. Sahibinden kiralık daire ilanları sayesinde emlak ofislerine ekstra ücret verilmek zorunda kalınmaz. Özellikle düşük ve orta gelirli aileler açısından belirtilen durum oldukça faydalıdır.

2+1, 3+1 ya da 1+1 kiralık daire seçenekleri Avrupa Yakası’nda daha fazladır. Üstelik balkonlu, teraslı ya da bahçeli ev alternatifleri ile vatandaşlar zevklerine uygun bir tercih yapabilirler. Son dönemde konut kredilerinin düşmesi ile birlikte kiralık dairelerinde ucuzladığını söylemek gerekir. Bu durum ise bütçelerini düşünen ailelerin yararına olacaktır.

Daire Özelliklerine Göre Farklı Fiyatlar

Avrupa Yakası’nda bulunan dairelerin özelliklerine göre fiyatları da değişiklik gösterir. İlk kez ev kiralayacak olanların daire türüne göre ödeyecekleri tutarda artmaktadır.

  • Kiralık daire araştırması yaparken güvenilir emlak ofisleri ile çalışılabilir.
  • İstanbul genel olarak pahalı bir şehir olsa da konut kredilerinin ucuzlaması, kiraların da rahatlamasına zemin hazırlamıştır.
  • Yeni ev kiralayacaklar için semtlere göre fiyatlarda değişiklik gösterir.
  • Popüler ve gelişim gösteren ilçelerde, kira ücretlerinin daha da yüksek olduğunu söylemek faydalı olacaktır.
  • Her geçen gün yeni bir inşaat firması proje oluşturduğu için, Anadolu Yakası’na göre Avrupa Yakası’nda fırsatlar daha fazladır.

Kira öderken ekonomik anlamda problem yaşanmaması adına bütçeye uygun alternatiflerin değerlendirilmesi önemlidir.

Güncellenen Kiralık Daire İlanları

İstanbul’da kiralık daire ilanları düzenli olarak güncellenir. Bu nedenle ev arayışında olanlar, farklı konutları değerlendirerek bir seçim yapabilirler. Bakımlı bir kiralık daire tutmak isteyenlerin ise daha yüksek fiyatlar vermeleri gerekir. İstanbul’un en hareketli ve aktif semtleri Avrupa Yakası’nda yer aldığından dolayı pek çok vatandaş belirtilen bölgede ev arayışına girmiştir.

Güncellenen kiralık daire ilanlarını takip eden ve fırsatları kaçırmayanlar, doğru seçim yapabilirler. Ev seçimi yapmak ve doğru bir daireyi kiralamak son derece zordur. Bu nedenle öncesinde araştırma yapmak, konutların artıları ve eksikleri hakkında detaylı bilgi edinmek yararlıdır. Özellikle Avrupa Yakası’nda çalışanlar, iş yerlerine yakın semtlerden birinde ev bularak kiralayabilirler. Sahibinden kiralık daire bulunması durumunda ekstra ücret talep edilmemesi ekonomik açıdan avantajlıdır.