TREND ALARMI!
Moda haftalarını geride bırakırken sezonun en çok göze çarpan trendlerini, defilelerden geriye kalan renk cümbüşlerini sizler için derledim. Moda trendlerini mercek altına almaya renklerden başlıyorum. 2016 ilkbahar/yaz renk trendleri, baharın içimizi açan tonlarını, yaz mevsiminin sıcaklığını giysilerimize taşıyacak. Pantone’un resmi top 10 rengi bu yıl; soluk pembe, şeftali tonları, bebek mavisi, şnorkel mavi, düğün çiçeği sarısı, buz mavisi, leylak gri, turuncu, sütlü kahve, parlak yeşil. Bu sezon ilk defa açıklanan soluk pembe ve bebek mavisi defilelerde fazlaca karşımıza çıktı.

Tasarımcılar koleksiyonlarını hazırlarken feminen bir görüntü oluşturmak istediler. Maskülen tarzı benimseyenler için çok fazla detay görünmüyor. Uçuşan kumaşlar, romantik detaylar, 60’ların zarif tarzı ile bu yaz zerafet çizgisini bir adım öne taşıyoruz.
Fırfır
Fırfır ve volanlar, yeni sezonun en çok kullanılan detayı.      Özellikle yakalarda, gömleklerin kol ve etek uçlarında sıkça karşımıza çıkıyor. Flemenko etekler, uçuşan fırfırlar, bu yaz Latin rüzgarları estirecek gibi görünüyor.

Düşük Omuzlar
Bu yazın dekoltesi ise omuzlarda. Göğüs üzerini kaplayan giysiler tercih ederek omuzları tamamen özgür bırakan modeller kabul görürken, X yaka faktörü de dikkat çekiyor.
İçi Dışı Bir
Bu sezon tasarımcılar şeffaf tasarımlara ağırlık veriyor. Aksesuarlardan tutun, giysinin tüm parçalarında tüller, dantel detaylar, hatta pvc malzemeden çantalar geçen sezonki popülerliğine devam ediyor.
Geleneksel
Geçtiğimiz sezonların mini ve midi boyları yerini maksi boy elbiselere bıraktı. Yaka ve kollardaki işleme detayları, incecik kumaşlardan çiçek desenler, kabarık omuzlar ve zarif danteller görkemli dönemlerden koleksiyonlara taşındı. Viktoryen dönemi anımsatan bu geleneksel tavır tüm markalarda bulabileceğimiz trendy bir şıklık yaratarak, baharın romantik havasını üzerimizde taşımamızı sağlıyor.

Üst Üste

Sezonun dikkat çeken trendlerinden biri de, uzun kollu bir gömleğin üzerine askılı bir gece elbisesi giyebiliyor olmak. Moda; “bu da olur mu?” diye bir soruya izin vermiyor. Gün geçmiyor ki, moda trendleri bizi şaşırtmayan bir yenilik sunmadan yoluna devam etsin, ne mümkün! İşte bu noktada, elbiselerin buluzların üzerine zırh görünümlü aksesuarlar, yelekler ile kat kat bir görüntü oluşturuyoruz.
Casual
Yani günlük rahatlık. Birkaç sezondur trend olan bu tavır daha da özgür bir anlayışla koleksiyonlarda dikkat çekiyor. Geçen sezonun midi boy bol pantolonları uzayarak daha rahat bir hava yaratıyor. Salaş giysiler, ince püskül detaylar, uçuşan uzun elbiseler, rahat sandaletlerle bu yaz özgür ruhunuzu ortaya çıkarabilirsiniz.

Jean
Her sezon hiç geçmeyen modası ile değişim ve dönüşüme açık olan jeanler yeni sezonda farklı yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Yüksek bel modası devam ederken, floral baskılar, aplikeler, lazer kesimler ve fırfır detayları ile yeni bir boyut kazanıyor. Jean severlerin gardrobunda olmazsa olmaz parçalar; işlemeli ya da baskılı bir ceket ile, bol kesim şık bir jean pantolon modern ve trend bir görünüm sağlamanızı sağlayacak.
Kombinezon
2016 İlkbahar/Yaz sezonu ile, yıllardır süre gelen spor ve eforsuz şıklık anlayışı farklı bir boyut kazandı. Kombinezon ve gecelikler, elbise görünümü alarak, yatak odalarından sokaklara taşındı. Saten ve ipek ağırlıklı pijamalar, ince askılı slip elbiseler, robdöşambrlar bizlere bu yazın en seksi görünümünü sunuyor.

  
Yeni sezonun dikkat çeken trendlerini sunarken ayakkabıları da unutmadım tabi.

Sivri Burun
Hem kısa topuklu, hem babet modelleri ile bu sezon da etkisini sürdürmeye devam ediyor.
Takunya Topuk
Özellikle Dolce Gabbana ile hayatımıza giren geçtiğimiz yılın gözdesi mid-heel modeller olmuştu. Bu sezonda onlardan biraz daha yüksek ve daha kalın olan takunya topuklar, rahat ve şık bir yazın habercisi.

Çok Bağcık ve Gladyatör
Bu yazın olmazsa olmazı çok bağcılkı modeller. Geçtiğimiz yaza damgasını vuran bağcık modası bu sezon da yerini koruyor. Yalnızca sandaletlerde değil üstelik, babetler ve stilettolarda da oldukça kullanılan bağcıklar hem feminen hem de oldukça asi bir imaj yaratıyor.
Lastik Taban Sneakers
Geçtiğimiz sezonun spor şıklık unsuru olan sneakerslar bu sezon da favoriler arasında. İster şık bir elbise ile, isterseniz spor giysi seçimlerinizle tercih edebilirsiniz.

Yaz gelmeden gardrobunuzda yapacağınız ufak tefek yeniliklerle trendleri yakalayabilmeniz mümkün. Bunun için turuncu, bebek mavi ve beyaz gibi sezon renklerini kullanın. Çok bağcıklı az topuklu bir ayakkabı edinin. Mutlaka beyaz bol kesim bir pantolonuz olsun, bir çok şekilde kombinleyebilirisiniz. Modada yenilik asla bitmez, her şeye ayak uydurmamız mümkün değil. Bu yüzden modaya uymayın, modayı kendinize uydurun!

Sevgiler
Derya Mester