Tercüme hizmeti vermekte olan tercüme büroları tercüme fiyatı hesaplarken çok uçuk fiyatlar istememeye özen göstermektedir. Genel olarak az çok tercüme fiyatları aynı şekildedir. Tercüme fiyatları dilin farklılığına göre değişiklik göstermektedir. Bir dil için çeviri yapan tercümanlar ne kadar çok işe fiyat o kadar düşmektedir.

Örneğin İngilizce dili için tercüme fiyatları Arapça dili için istenilen tercüme fiyatlarının çok altındadır. Bunun sebebi ise İngilizce tercümanların fazla Arapça tercümanlarının az olmasıdır. Yazılı tercüme fiyatları daha düşük sözlü tercüme fiyatları ise daha yüksektir. Bununda sebebi bir dili sözlü tercüme etmenin zorluğundan kaynaklanmaktadır. Tercüme fiyatları için fiyatı etkileyecek olan bir diğer unsur ise tercüme yapılacak olan metnin içeriğidir.

Noter Onaylı Tercüme Fiyatları

Noter onaylı tercüme fiyatları bütün noterler tarafından aynı şekilde verilmektedir. Diploma, pasaport, sabıka kaydı, doğum kayıt örneği, faaliyet belgesi gibi belgelerin için standart bir ücret talep edilmektedir. Bazı noterlerde ise yeminli tercümandan kaynaklı olarak aynı evraka daha yüksek fiyat ödemeniz söz konusu olabilir.

Bunun sebebi bir tercüman belgenizi bir sayfa sayarken diğer tercüman ise iki sayfa şeklinde ibraz etmiş olmasıdır. Güncel tercüme fiyatları için https://www.okeanostercume.com.tr/yeminli-tercume-ve-yeminli-ceviri-fiyatlari/ adresini ziyaret edebilirsiniz.