Zeytin ve zeytin ürünleri bilinen en eski ve faydalı yiyeceklerdir. Öyle ki zeytin ağacı ağaçların atası olarak bilinir ve tarihte ilk bilinen ağaçlardandır.  Anavatanı Akdeniz olan zeytin ve zeytin ağacı daha çok Akdeniz iklimine uygun yerlerde yetişmektedir ve en verimli olduğu yerler çok soğuk olmayan Akdeniz iklimi olan yerde olanlardır.

Zeytin deyince aklımıza kahvaltılar ve salatalar gelir. İçinde büyük bir sağlık saklı olan zeytin sıkılıp yağı çıkarıldığında da birçok yerde kullanılır ve çok faydalıdır. Zeytinyağının faydaları şu şekilde sıralanabilir:

- Yüksek tansiyon, romatizma, damar sertliği, mide ve bağırsak ülserleri, kolesterol, safra kesesi tembelliği, safra taşı, safra kanalı tıkanıklığı, karaciğer bozuklukları, kabızlık, kansızlık, gut hastalığı ve deri çatlamalarını başarı ile tedavi eden bir yiyecektir.

- Kandaki HLD denilen iyi huylu kolesterol düzeyini arttırır.

-Doymamış yağ olan zeytinyağı kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

-Kötü kolesterolü yok eder.

-Yağların içinde hazmedilmesi en kolay olan yağ olduğu için sindirim kolaylığı sağlar.

-Kireçlenmeyi önler.

-Saçlarımızı kuvvetlendirir ve daha canlı görünmesini sağlar.

-Çocuklarda beyin ve kemik gelişimini hızlandırır.

-İçerisinde bolca bulunan E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini azaltırve dokuları yenileyerek daha genç görünmemizi sağlar.

Zeytinyağlarını elde etmemiz de çeşitli yöntemlerle olur. En sağlıklı zeytinyağı erken hasat soğuk sıkım olan zeytinyağlarıdır.

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Soğuk sıkım zeytinyağı, Ekim ve Kasım aylarında toplanan ve henüz yeşil olan zeytinlerden elde edilir. Erken toplanan bu zeytinlerin asit ve oksidasyon oranları düşüktür. Ekim ayında yapıldığı için zeytinlerin içeriği antioksidan bakımından zengindir ve vücudumuzu kansere karşı korur.

 Zeytinler dalda ne kadar beklerse yağlanmaları o kadar çok olur ve daha fazla zeytinyağı elde edilir. Fakat bunun yanında dalda bekleyen zeytinin kalitesinin düşmesine neden olur.  Erken hasat zeytinlerinden olgun hasat döneminde toplanan zeytinlere göre daha az ama daha kaliteli yağ elde edilir. Erken hasat olmasından dolayı meyvemsi bir tadı vardır ve hafiftir. Ömürleri tam hasat zeytinyağına göre daha kısadır. 6 ayda tüketilmeleri gerekir. Güneş görmeyen yerde muhafaza edilirler ise ömürleri daha uzun olur.

Erken hasatta özel olarak toplanan bu zeytinler soğuk sıkım yöntemiyle sıkılır. Soğuk sıkım tekniği dünyadakien sağlıklı zeytin sıkım ve zeytinyağı elde etme yöntemidir. Çünkü çok düşük sıcaklıklarda zeytin ısıtılır. Fabrikalarda ise yüksek sıcaklıklarda üretim yapıldığından yağ içerisinde birçok vitamin ve minareli ölür. Bu nedenle yağın besin değerleri düşmekle beraber yağın zararlı etkileri de ortaya çıkmış olur. Soğuk sıkım tekniğinde ise zeytinler en fazla 27 dereceye kadar ısıtılır ve sıkma işlemi yapılır. Bu da zeytinyağının antioksidan özelliğini korumasını sağlar. 27 derecenin üzerindeki ısı yağ için zararlıdır ve zeytinyağını tüketen canlı için de zararlı bir hal alır.

Naturel Zeytinyağı

Öz Köyüm Naturel Zeytinyağı uygun tarihte toplanan zeytinlerden soğuk sıkım tekniğiyle üretilir. Üretilen bu zeytinyağı Türkiye’nin her yerine web sitemiz (www.ozkoyum.com) üzerinden gönderilmektedir. Ürünlerimizin hepsi tamamen doğal olup sadece zeytin değil süt, bal, sabun ve peynir gibi yerel doğal ürünlerimizi de Türkiye’deki tüketicilere ulaştırmaktayız. 1957 yılından bu yana zeytinyağı üreten firmamız Öz köyüm Naturel Zeytinyağı markası ile tüm Türkiye’ye %100 doğal zeytinyağı sunmaktadır.