Birçok emzik çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biriside kauçuk emzik çeşitleridir. Doğal bir ürün olan kauçuk ağacından yapılması kauçuk emziği diğer ürünlerden farklı kılar.

Kauçuk Emzik Farkı Nedir?

Bebeğin ağzıyla nerdeyse tamamıyla uyumludur. Anne memesi yapısına çok fazla benzerliği vardır. Ayrıca doğal kauçuktan olduğu için BPA içermez. Diğer emziklere göre çok yumuşaktır. Buda bebeğin dilinin rahat hareket etmesini ve emerken zorlanmamasını sağlar.

Kauçuk Emzik Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk olarak bebeğin ayına göre emzik kullanılmalıdır. Bebek hangi ayda ise ona uygun olan emzik tercih edilmelidir. Aksi takdirde bebeğin damak yapısı deforme olabilir. Ve ne kadar kullanım süresi varsa o zamana kadar kullanılmalıdır. Deforme olmuş yıpranmış kauçuk emzik kesinlikle kullanılmamalıdır. Hiçbir besin maddesine batırılarak bebeğe verilmemelidir. Çünkü emzik zarar görür.

Kauçuk Emzik Seçimi Nasıl Olmalı

Bebeğin rahat nefes alabilmesi ve uzun süre emmesi için delikli emzik tercih edilmelidir. BPA içermemesine dikkat edilmelidir. Daha fazla bilgi almak için https://shop.nuk.com.tr/kaucuk-emzikler  adrese bakabilirsiniz.

Fo