Halı, kilim gibi birçok model günümüz teknolojisiyle beraber artık çok daha yetkin ve kaliteli üretimlere sahip ürünlerdir. Dekoratif açıdan da bakıldığında oldukça geniş bir üretim ağına sahip markaların Türkiye’de her adrese gönderebilir olduğu güç sayesinde birçok bilinirliğiyle beraber halıfleks dünyasında en yeni modeller üretilmektedir.

Yeni bir halıfleks satın almak istediğinizde, karo halı modellerinden tutun da duvardan duvara modellere kadar birçok model bulabilirsiniz. Burada kullanım alanı ve aradığınız, istediğiniz dekoratif çizgiler önemlidir... İyi bir ofis halısı istiyorsanız ve zeminde hiçbir alanın gözükmeden istediğiniz gibi estetik, modern bir görünümü kazandırmak istiyorsanız bu konuda lüks imajı vereceğiniz şekilde karo halılardan faydalanabilirsiniz.

Çok yönlü dekorasyona sahip ortamlarda bu vurgu yapan karo halı modelleriyle beraber istediğiniz gibi kullanım sağlar, iç içe modelleriyle dilediğiniz parçalardan da faydalanabilirsiniz. Farklı desenlerden oluşan ve dekoratif çizgileriyle beraber bir arada bulunduğunda da ortamın havasını değiştiren halıfleks modellerinden seçimlerinizi yaparak; otel, iş yeri, ibadethane ya da benzer birçok ortamda zeminin tamamını kapsayacak şekilde siz de bu halıları alırken tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Duvardan duvara halı modellerine göre karo halıların tek farkı, beş metrelik ölçülere sahip olmasıdır. Farklı desenlerde seçimler yaparak ortamda farklı kombinler yaratmak istediğinizde buna bağlı kalarak uygun bir seçim yapabilirsiniz. Ama duvardan duvara tek renk olsun istediğinizde, ölçülere uygun biçimde diğer halı modellerine göz atmanız gerekeceğini unutmayın.

Döşeme halı olarak da adlandırılan duvardan duvara halıfleksler, günümüz şartları içerisinde birçok alanda kullanıma uygundur. Cami ve kuran kurslarının birçoğunda bu modellerde halılar tercih edilir. Daha düz ve rahat olduğu kadar, temizliğinin basit olması sayesinde de kamuya açık her alanda bu tip halı modelleri kullanılır. Ayrıca toplantı odalarında, ofislerde, hastane ya da benzer alanların birçoğunda da halıfleks noktasında duvardan duvara modellerin tercih edildiğini görmek mümkündür. Geleneksel halı modellerine göre bu modellerin daha da uygun fiyatlı olduğunu söylemek mümkündür.

Zengin Bir Ortam Yaratan Halılar: Halıfleksler

Gösterişten uzak olmayacak şekilde, kullanılan her alanda en iyi şekilde görünümü kazandıracak olan halıfleks modelleriyle beraber zengin bir ambiyans yaratabilmek mümkündür. Günümüzde ekonomik olması açısından da faydalanacağınız gibi, her zaman en iyi şekilde kaplama halı modellerinde aranan en yoğun desenlerden renklere kadar alternatif ürünleri bulabilirsiniz.

Ekonomik açıdan da oldukça uygun fiyatlı olan, fiyat – performans anlamında gerçekten de kaplama halı modellerinde çok yoğun şekilde hem desen hem de renk alternatiflerini yapacağınız bu ürünlerde, ölçülere uygun şekilde duvardan duvara olacak şekilde çok yönlü bir kullanım içerisinde olabilirsiniz.

Bu halı modellerine baktığınızda da yaygın olarak kamu ve ticari kuruluş olarak otellerde, ofislerde ya da benzer alanların birçoğunda kullanımı bulunur. Hızlı temizlenebilir olması, görünümün ortama zengin bir ortam yaratıyor olmasıyla beraber çeşitli alternatifleri bulunmaktadır.