Bir web sitesi tasarlarken, sitenin hem görünümünü hem de işlevselliğini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu öğeleri entegre etmek, sitenin genel kullanılabilirliğini ve performansını en üst düzeye çıkaracaktır. Sitenizin kullanışlılığı, kolay bir arayüz, grafik ve resimlerin uygun kullanımı, iyi yazılmış ve iyi yerleştirilmiş metin ve bir renk şeması gibi öğeleri içerir. Sitenizin performansı, hızına, sıralamasına, aranabilirliğine ve hedef kitlenizi yakalama becerisine bağlıdır.

Web tasarım öğelerinden bazıları şunlardır:

  • İçerik metni,
  • Yazı tipi,
  • Renk,
  • Düzen,
  • Şekiller,
  • Resim & İkonlar,
  • Video ve daha fazlası.

Bazı öğeler hikayeler anlatmaya ve şirketinizi açıklamaya yardımcı olur. Diğer öğeler, içeriğin belirli bir cihazda nasıl göründüğünü iyileştirmek için çalışır. Web sitenizde ortaya çıkan her trendi dahil etmek gerekli olmasa da, birçoğu ziyaretçinizin deneyimini iyileştirme potansiyeline sahiptir.

Yukarıda detaylandırılan unsurlarla ilgili dikkat etmeniz gereken bazı hususlar da aşağıdaki gibidir.

Web siteniz için videolar, ilgili haberler/bilgiler ve web sitenizi 'daha yapışkan' hale getirmek için yüksek çözünürlüklü görüntüler içermesi gereken birinci sınıf içerik oluşturmak için gerçekten çok çaba sarf etmeniz gerekir. Bu, kullanıcılarınızı web sitenizde daha uzun süre tutmanızı sağlar.

Kullanıcı, web sitesinde her zaman nerede olduğunu bilmeli ve nereye gitmek istediğini çok az düşünerek bulabilmelidir. Ayrıca, sitenin tamamını görüntülemek zorunda kalmadan ihtiyaç duydukları herhangi bir sayfaya erişebilmelidirler.

Web sitenizin görsel çekiciliği sadece marka bilinirliğinize katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda güvenilirliğinizi de artırır.

Nasıl bulunacağınızı, hangi platformları hedefleyeceğinizi ve içeriğinizi nasıl kullanacağınızı anlamanız önemlidir. Arama motorlarında nerede göründüğünüz üzerinde binlerce faktörün etkisi vardır, bu yüzden bir planınız olduğundan emin olun!

Web siteniz sadece gösteriş için değil, potansiyel müşteriler oluşturmanıza, satışları artırmanıza ve işinizi büyütmenize yardımcı olmak için oradadır, böylece web sitenizin ziyaretçilerinizle doğru şekilde etkileşime geçmesini sağlar.

Unutmayın, Uluslararası faaliyet gösteren bir Dijital Pazarlama Ajansı olarak, kurulduğumuzdan beri, yüzlerce müşterimize web tasarım ve kodlama hizmeti verdik, birçok müşterimizi yüzlerce, hatta binlerce kelimede daha görünür yaptık, web sitelerine aldıkları odaklı trafiği kat kat arttırdık, dijital reklam maliyetlerini düşürerek daha ucuza daha fazla kitleye ulaştırdık. Dijital Pazarlama Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak hemen Magna Dijital ile iletişime geçin.