Facebook'un en büyük hedeflerinden biri olabildiğince fazla kullanıcı sayısına ulaşabilmek. Yapılan her değişiklik, her yenileme buna yönelik. Zaten, Zuckerberg de Facebook hakkında yaptığı konuşmalarda sık sık ''daha fazla kullanıcı sayısına ulaşabilmek adına...'' ifadesini kullanıyor. Şirketin çoğu hamlesi bu amaç üzerine.

Bunun son örneği olarak karşımıza çıkan şey ise yine bir Facebook hizmeti olan Messenger. Telefonunuzdan Messenger'a girip bir arkadaşınıza mesaj gördermek istediğiniz zaman mutlaka karşılaşmışsınızdır; üst kısımda 'bu arkadaşı Messenger'a davet et' tarzında bir ibare çıkmakta. Yani Facebook bu platformda da çekebildiği kadar kullanıcı çekme amacında.

Bu bağlamda Facebook'tan son gelen adım ise oldukça radikal. Bugünden itibaren Messenger uygulamasını, Facebook hesabı olmayan kişiler de kullanabilecek. Zaten Facebook'tan bağımsız bir şekilde, kendi adına bir uygulaması bulunan Messenger, artık giriş için herhangi bir Facebook profil bağlantısı istemeyecek. Bunun yerine sadece telefon numaranızı girmeniz yeterli. Ardından uygulama telefon rehberinizde bulunan numaralardan Messenger kullananları size liste halinde sunacak. Yani uygulamayı kullanan arkadaşlarınıza yine ulaşabileceksiniz.

Böylece Facebook, kendi uygulamasını kullanmayanları dahil, yine kendine ait olan bir uygulamaya çekmiş olacak. Yeni özellik şu an sadece Amerika, Kanada, Peru ve Venezuela'daki kullanıcıları kapsamakta. Kısa bir süre içinde dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara da ulaşacaktır.