İşlemci bir bilgisayarın en önemli parçaları arasındadır. Bu ihtiyacın bulunması durumunda sıfır olarak işlemci alınabilir. Bu durum maliyet olarak biraz yüksek olması sebebiyle genel olarak ikinci el işlemci piyasa tarafından tercih edilmektedir. Bu işlemciler kullanılmış olması sebebiyle risk içermektedir. İkinci el işlemci alırken dış görünüşü ile fazla bir şey anlamak mümkün değildir. Her ne kadar bu işlem mümkün olmasa da belli başlı incelemeler yapılabilir.

 Bu incelemenin ilki, İkinci el işlemci teslim alırken dişlilerinde bir problem olup olmadığına bakılarak alım yapılabilir. Bu dişlilerin çok fazla tahrip olmuş olması durumunda bu işlemcinin alınmamasında fayda bulunacaktır. Tahrip fazla değil ise bu işlemci alınabilir demektir.

 Teknik Olarak İncelemek Mümkün Mü?

 İkinci el işlemci alınırken bu işlemcinin çalıştığı zamanki çekilmiş bir videonun karşı taraftan istenmesi işlemcinin duru ile ilgili bize bilgi verebilir. Bozuk bir işlemci ile çekilen video düzgün bir çekim olmayacaktır. Bu denemenin daha garantili yolu işlemcinin eve götürülerek denenmesi olacaktır. Eğer bu şekilde bir imkan varsa denemek suretiyle almak daha iyi bir tercih olacaktır.

 İşlemcinin düzgün çalıştığı ile ilgili satıcı tarafından sazı telkinler olacaktır. Bu söylenenlerin doğru olma ihtimalinin varlığı kadar yanlış olma ihtimali de bulunmaktadır. Alım sonrası üzülmemek adına alınan işlemcinin bilhassa satıcı ile birlikte test edilmesinde yarar bulunmaktadır. Bu şekilde bir alım satım her iki taraf için de sağlıklı olacaktır.

Ayrıca Vardata gibi 2.el server CPU ürünlerinde ve diğer tüm cihazlarda da garanti veren firmaları tercih etmeniz kullanılmış ürün alımında en doğru en sorunsuz yol olacaktır.