Hosting kelimesi teknolojik gelişmelerle insan hayatına giren bir kelime ve kapsadığı alan itibariyle de bir kavramdır. Kelime olarak da site sahibi olma ve siteleri tutma koruma anlamına gelmektedir. Web hosting; büyük işlemci ve geniş alana sahip bilgisayarlarda tutulup saklanması ve depolanması işlemidir. Depolanan bu siteler kullanıcılar tarafından ziyaret edilir ve burada kullanıcıya sunulan web siteleri alıcı bulur.

Web Alanı ve Domain Nedir?

 Web Hosting Sitesi alanları dar ve sınırlıdır. Alan sınırlaması kaç mb ise onun üzerinde bir site alanı açılamaz. Bandwidth denilen veri miktarı sınırlayıcısı, sitedeki hareketleri denetler ve download edilecek dosya boyutunu belirler. Örneğin; sınırlı ve sınırsız internet kota kullanımına benzer bir özelliktir. Kullanmanın bir sınırı bulunmaktadır. Yani belirlenen sınır 5 gb ise 5.5gb dosya indirimi yapıılmasına izin verilmez.

 Bu limitin dışına çıkılması durumunda veri bağlantısı kesilmez ancak fazladan paket almak gerekir ve böylelikle işlemlere devam edilebilir. Bandwidth veri belirleyicisinde durum biraz daha farklı işlemektedir. Bandwidth de dowvload yerine ise indirme yerine gönderme boyutuna sınırlama getirir ve bu limit aşıldığında veri gönderilir yani alınır. Ancak bu durumlarda yani limit aşımında, hata mesajı alınır ve site erişimi ortadan kalkar.

Kota Aşımı

Hosting siteleri ücretsiz kullanıma izin vermektedir ancak kota aşımı buna dâhil değildir. Kota dışına çıkılması durumunda dosya indirimine izin verilmez. Bu durumda yapılması gereken en sağlıklı seçim sınırsız hosting paketi seçimidir. Kota aşımı yalnızca download durumlarında kullanıcıyı sınırlamaz web hosting mail forumlarında da mail alışverişini sınırlar. Hosting paket seçimlerinde en doğru tercih, ya kotanızı belirleyip kullanılabilecek kota paketi almak yâda bütün bunlarla hiç uğraşmayıp ki, önerilen ve en sağlıklı seçim budur sınırsız hosting paketi satın almaktır.

İdeal Hosting Paketi Seçmek

 İdeal hosting paketi nelerdir ve hosting paketleri ortak özellikleri nelerdir buna bakmak ve doğru tespitleri yapmak gerekir. Paket seçimi konusunda bazı ipuçları ve tavsiyeler göz ardı edilmemelidir. Hosting paket seçimi projelerin hayata geçirilmesi, kesintiye uğramaması ve projenin devamlılığı durumu son derece önemlidir. Performansa ve yapılacak projenin kapsamı doğrultusunda hosting paketi seçilmelidir. Seçilen hosting paketi aynı zamanda yapılacak işlerin özelliğini de barındırmalıdır. İşte bu nokta da hosting paketleri önem taşımaktadır. Özelliklere cevap verecek bir paket seçimi her zaman avantajlı bir seçim olacaktır. hosting paketleri ortak özellikleri gerekli olan ihtiyaçların ve bir siteden ne beklendiğinin belirlenmesidir. Bunun dışında; kullanmak istediğininiz sitenizin ihtiyaç duyduğu yazılım hangisidir.

 (PHP,NET,ASP,Worlpress,Joomlavs ) bunların belirlenmesi gerekir.Veri tabanı türü ve büyüklüğü ne kadar olacak (MySQL, MsQLvs) gibi, sitenin ne tür içeriğe sahip olacağı,sitenin hangi amaçla kullanılacağı, örneğin; networking Marketing, e-ticaret pazarlama, kişisel veya kurumsal, edebiyat, biyografi vs.gibi ayrıntıların önceden oluşturulup belirlenmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, site ziayaretçi sayısı minimum ne kadar olacak, günlük ve aylık site trafik hareketliliğinin tespit edilmiş olması hosting paketleri seçimlerinde hosting paketleri ortak özellikleri bulunmaktadır.

Hosting Paket Seçenekleri

 Web siteleri için sınırsız hosting paketleri

Wordpress sitesi için hosting paketleri

 Kurumsak web siteleri için hosting paketleri

 Özel bayiler için hosting paketleri

 Web mail kullanımı için hosting paketleri

 Web siteleri için sınırsız hosting paketleri

 Web siteleri için hosting paketleri, son derece avantajlı ve sayısız web sitesini bu paket kapsamına sokabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınırsız kullanılabilecek diğer özelikleri de kapsamaktadır. Örneğin; Disk, veri tabanı gibi özellikleride sınırsız kullanma imkânı sunmaktadır.

Wordpress Sitesi İçin Hosting Paketleri

Wordpress siteleri hosting paketleri için son derece uyumlu sitelerdir. Wordpress sınırsız internet paketleri wordpress sitelerinin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliklere sahiptir. Wordpress sitesi sahipleri sitenin yavaşlamaması, veri akışında aksaklıklar oluşmaması için sınırsız hosting paketlerini tercih etmeleri doğru olacaktır.

 Kurumsak web siteleri için hosting paketleri

 Kurumsak web siteleri için hosting paketleri, kurumsal işletmeler tarafından tercih edilen hosting paketleridir. Bu paketler ise, kurumsal işletmelerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek donanıma sahiptir.

Özel Bayiler İçin Hosting Paketleri

 Piyasada bayi hosting paketleri olarak geçen özel bayiler için hosting paketleri, genellikle yazılımcılar, teknolojik ajanslar, webmater ve serbest ticaret yapanlar için kullanılmakta olan en ideal hosting paketleridir. Özel çalışanlar, bu paketle belirledikleri hedef kitlelere hosting hizmeti kalitesinde hizmet verebilecek konfora sahiptir.

Web Mail Kullanımı İçin Hosting Paketleri

 Web mail kullanımı için hosting paketleri, çok fazla sayıda mail hesabı açabilir ve bu mail hesaplarını yürsek kotalarda kullanma imkânı sunan bir hosting paketidir. Gerek özel gerekse kurumsal işletmeler için son derece ideal hosting paketidir.

https://www.ttshosting.com.tr/web-hosting.html