Nokia’nın daha önce kullandığı Pureview teknolojisine benzer bir teknoloji ile çok büyük çözünürlükte fotoğraflara sahip olabileceğiniz söylenen Gionee’nin E8 modelinin kamerası ile 120 megapiksel değerinde fotoğraflar görüntüleyebileceksiniz.

Kulağa imkansız gibi gelse de firmanın Facebook sayfasında paylaştığı fotoğraf, 120 megapikselin gerçek olduğunu söylüyor durumda.

Kamera ile ilgili diğer özellikle ise çok hızlı odaklanacağı ve çekim süresinin çok hızlı olacağı yönünde ki bu da daha önce tanıttığı Elite S7’nin üzerine çok daha kamera odaklı bir telefonla karşılaşcağımız anlamına geliyor.

E8 için söylenen en büyük söylenti şu an için en az 100 megapiksel değerinde fotoğraflar çekebilen bir kameraya sahip olması; ancak elbette kamerası 100 megapiksel değil. (23 megapiksel kamerası olduğu söyleniyor)

Nokia’nın daha önce Nokia 808’de kullandığı Pureview teknolojisine benzer bir teknoloji kullanması beklenen Gionee’nin en az 100 megapiksele kadar görüntü kaydedebileceği söyleniyor.

Diğer özellikleri bakımından da son derece etkileyici görünen Gionee E8’in 6 inçlik ekranında 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunacağı söyleniyor. Ayrıca 8 çekirdekli Mediatek işlemci ve 3 GB RAM’ bulunduracağı belirtilen E8’in 8 megapiksel de ön kamerası oalcağı söylentiler arasında ve Marathon M5 modeli ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

10 Haziran’da tanıtımını yapması beklenen Gionee, bir de parmak izi sensörü bulunduracağı söylenen telefonları ile birlikte kendisine ait bir ödeme sistemi de duyurabilir.