Evlerde veya iş yerlerinde doğalgaz kullanımı gerçekleştirilmesi için öncelikle bir tesisat projesi hazırlanması gereklidir. Tesisat projesi için öncelikle yapının giriş noktasından kullanım alanına ulaşan tesisat, sonrasında ise yapı içerisine ulaşan iç tesisat gözden geçirilir. Bu tesisat, doğalgaz firmaları tarafından profesyonel mühendislik çalışması ile hazırlanır.

Doğalgaz kullanım projesi hazırlanırken, boru tesisatı, kombi, petekler ve su tesisatı ile elektrik tesisatı bir araya getirilir. Bu tesisatların her biri İstanbul mühendislik firmaları tarafından gözden geçirildikten sonra proje içerisinde birleştirilir. Bu projenin sorunsuz bir şekilde işlemesi için de mutlaka sertifikalı doğalgaz firmaları üzerinden hizmet alınmalıdır. Bu firmalar tesisat üzerinde sorunsuz bir ilerleyiş ve çalışma sistemi sağlarlar.

Tesisat projesi hazırlandıktan sonra tesisatın uygulanması için malzeme seçimi sağlanır. Sonrasında gereken tüm malzemelerle birlikte firma bünyesinde yer alan doğalgaz tesisat ustası uygulamayı gerçekleştirir. Sonrasında uygulanan doğalgaz tesisatı mühendis kontrolünden ve kurumsal kontrolden geçirilerek, onay verildiğinde kullanıma başlanabilir. Kullanım aşamasından sonra da yaşanabilecek sorunlar ve yapılacak değişimler için yine benzer bir yapıyla firmalar üzerinden hizmet alınır.

Doğalgaz Ve Diğer Tesisatlar İçin İstanbul Mühendislik Firmaları

Yaşam ve çalışma alanlarında ısıtma için doğalgaz ve diğer kullanımlar açısından elektrik ile su tesisatları gereklidir. Öncelikli olarak doğalgaz kullanımı sonrasında diğer tesisat kullanımı için de mutlaka İstanbul mühendislik firmaları üzerinden hizmet alınmalıdır. Bu firmalar kombi tesisatı çalışmaları sayesinde sıcak su ve kalorifer kullanımını konforlu bir hale getirirler.

Doğalgaz bağlantısı ile kombi sistemleri çalıştırıldıktan ve kullanım sağlandıktan sonra doğalgaz firmaları birçok rutin hizmet gerçekleştirilmesi için de bir ihtiyaç doğurur. Örneğin, kombi ve kalorifer sisteminde karşılaşılan arızaların giderilmesi, yeni sistemlerinin kurulması veya bakım yapılması için yetkili doğalgaz firmaları hizmet verir. İstanbul'da bu yetki sahibi firmalar arasında Üçay Mühendislik çok geniş kapsamlı profesyonel bir işletme oluşturmaktadır.

Üçay Mühendislik İstanbul'da doğalgaz yapan firmalar arasında en eski işletmelerden birisidir. İşletme yapısı içerisinde profesyonel proje mühendisleri, ustalar ve servis personelleri ile kapsamlı bir ekip bulunmaktadır. Bu ekip sayesinde uygulama, bakım ve onarım gibi tüm hizmetler yerinde ve garantili şekilde sağlanmaktadır.