Volkan Arslan ; Şampiyonu futbolcular mı, hakemler mi belirleyecek?

İlk yarının son maçında dediğim gibi ikinci yarı çok daha heyecanlı ve hareketli geçeceğini tahmin ediyordum ama ilk haftalarda bu kadar heyecan ve bariz hakem hataların olacağını kimse tahmin edemezdi.


Transfer döneminde başlarda suskun olan Galatasaray son günlerde yaptığı flaş transferlerle aldığı tepkileri susturmayı bildi ve Diagne ile gol yollarındaki forvet eksikliği kapattı. Trabzonspor maçında da penaltıdan da olsa gol atmayı bildi. Attığı gol dışında da rakip takımın defansını nasıl zorladığını görebildik. Galatasaray oynadığı oyun ile, hele ilk 20 dakika yaptığı baskıyla şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterebildi.

Şampiyonluğa oynayan bir Trabzonspor
Trabzonspor yönetimi, Ünal Karaman hocaya destek çıkarak ne kadar doğru bir karar verdiğini gördü. Sezon başına sıkıntılı giren ve sonradan her hafta üstüne koyarak giden ve Genç oyuncularına güvenerek doğru yolda olduğunu gösteren Trabzonspor Yönetimi ve Ünal Hoca tebrik etmekten başka bir şey yapamam şuan ama gerçekten oynadığı coşkulu ofansif futbolu seyretmek gerçekten zevk veriyor. İnşallah bu çocuklara ve Ünal Hocaya güvenmeye devam ederler ve ilerleyen senelerde Şampiyonluğa oynayan bir Trabzonspor görebiliriz.

Başakşehir ikinci yarıya sancılı başladı
İlk defa Şampiyonluk kelimesini kullanarak yola çıkan Bozbaykuşlar kovalayan değil de kovalanan takım olmanın baskısıyla nasıl baş edecek göreceğiz. Bu hafta da Erzurumspor maçında zaman zaman Erzurum’un oyundaki üstünlüğünü gördük. Takım kadrosu olarak belki de en geniş ve kaliteli kadroya sahip olan Başakşehir formuna kavuşamazsa ligin bitişinde şampiyonluk ipini göğüslemekte zorluk çekecektir.

Galatasaray ve Beşiktaş arkadan yavaş ama emin adımlarla geliyor ve Başakşehir’in ensesinde kendini hissettiriyor. Ancak Beşiktaş adına bu haftaki maç tabi ki bu yolda çok önemli, çünkü ligin gerçek anlamda sürpriz takımı Malatyaspor ile maçı var. Erol Bulut ve öğrencileri inanılmaz bir sezon geçirerek bunun tesadüf olmadığını ligin sonuna kadar göstermek isteyecektir.

Tabi ki Konyaspor’u da unutmamak lazım. Aykut Kocaman'ın dönüşü ile birlikte bir çıkış yakalayan Konyaspor, bu hafta Kadıköy’de Fenerbahçe deplasmanına çıkacak ve çok çekişmeli bir maçın bizi bekleyeceğini söyleyebilirim.

Ligin altı ateş hattı
Ligin ateş hattında inanılmaz bir mücadele ve çekişme var. Ligin ikinci yarısının başlaması ile beraber Rizespor'un çıkışını, Erzurumspor ve Akhisar'ın toparlanmasını, Ankaragücü'nün de direnişini görebiliyoruz. Özelikle Rizespor - Antalyaspor maçı çok zevkli ve tempolu geçti. İki eski Galatasaray efsane oyuncuları Bülent Korkmaz ve Okan Buruk'un oyuncularının sahadaki mücadelesi ve taktiksel çekişmelerini seyretmekten zevk aldım.

Kasımpaşa düşüşte
Defansif olarak zaten sıkıntı yaşayan ve çok kolay gol yiyen bir takım olan Kasımpaşa bunun üstüne de en büyük gol silahını ve ofansif gücü Ligin gol kralı Diagne’yi de Galatasaray'a satınca tamamen etkisiz hale geldi. Bu hafta da Galatasaray maçına çıkacak olan Kasımpaşa'da tehlikeli çanlar çalmaya başladı diyebiliriz.
 

Genel anlamda bakarsak; ligin ikinci yarısında da, ilk yarıda olduğu gibi Hakemlerin verdiği kararlar dahil çok tartışmalı ve çekişmeli geçecek.

Tartışmalı ve çekişmeli bir haftalar bizleri bekliyor!

Volkan Arslan

Twitter : twitter.com/arslanvolkan57