Yargıtay kararının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “MHP'yi olağanüstü ama genel başkan seçimli kurultaya götürme kararı alındı” şeklinde açıklama yaptı. Yalçın, Devlet Bahçeli'nin de kurultayda aday olacağını söyledi.

aday

Yargıtay kararının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir basın toplantısı düzenledi. Yalçın, “MHP yargı kararlarına saygılıdır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da saygıyla karşılamış olduğumuzu belirtmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüz genel başkanımıza vermiş olduğu yetkiye dayanarak sayın genel başkanımız bir karar almak suretiyle 26 Haziran ya da 30 Temmuz tarihlerinde MHP'yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı başkanlık divanına bilahare MYK’ya taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da kongre yapılması için salon kiralanmıştır. Tüzük kongresi değil genel başkanlık seçimli kongre” dedi.

SİNAN OĞAN: İSTİFA ETMESİ GEREKİR
Yargıtay’ın kararının ardından MHP’nin seçimli kongre kararı alındığını açıklaması ile ilgili ilk tepki Sinan Oğan’dan geldi. Oğan, “Ben genel başkanımızın aday olmayacağı kanaatindeyim. Genel başkanımız muhtemelken istifa ederek bu yolu açacaktır” dedi.

Sinan Oğan açıklamaya şaşırdığını belirterek, “genel merkez tüzük kurultayına bile karşı çıkıyordu. Ancak, önümüzde tüzük maddeleri durduğu sürece MHP seçimli kurultay yapamaz. Bunu aşmanın bir tek yolu var. Genel başkan koltuğunun boşalması durumunda. Öyle anlaşılıyor ki genel başkan istifa edecek. Ya genel başkan istifa eder veya tüzük kurultayına gidilip o madde değiştirilir. Olağanüstü kurultayda genel başkanlık seçimi yapılamaz maddesini değiştirmek istiyoruz. Genel başkan istifa eder koltuk boşalır ya da o madde değiştirilir öyle gidilir. Bunun dışında başka bir yolu yok. Ben genel başkanımızın aday olmayacağı kanaatindeyim. Genel başkanımız muhtemelken istifa ederek bu yolu açacaktır” dedi.

AKŞENER: EĞER 1 NUMARA ADAYI OLMAYA KALKIŞIRSANIZ…
MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener ise, “bizim partimizde şöyle bir özellik vardır. Şöyle derler; bir numaralı sandalye hariç her yere aday olabilirsiniz. Eğer o bir numaralı sandalyeye, koltuğa aday olmaya kalkışırsanız CIA ajanı olursunuz, MOSSAD ajanı olursunuz. 2012'de Sayın Koray Aydan'a denildiği gibi cemaatin desteklediği aday olursunuz” dedi. Akşener ayrıca “Tedbiri kaldıran üç telefon geldi bu avukatların yanında. Bir tanesi başsavcılıktan geldiği anlaşılıyor. İkincisinin kim olduğu belli değil ama çok önemli bir zat olduğu kesin. Üçüncüsü Adalet Bakanlığı'ndan aranıyor ama onun kim olduğunu bilmiyoruz. Ve sonuç itibariyle birden avukatlar çıkarılarak o yazıyı yazacak olan müdür Adalet Bakanlığı'na çağrıldı. Saat 20.00 sıralarında hakimin kararı yok sayıldı. 15 Mayıs'taki bizim kongremiz iptal edilmiş oldu” dedi.

KORAY AYDIN: NİHAYET
Bir diğer genel başkan adayı Koray Aydın ise gecikmiş de olsa hukukun işlediğine dikkat çekerek, “Türkiye'de demokratik olarak hukuk arayışının sonucudur. Delegasyonun verdiği mücadele sayesinde bu başarı gelmiştir.Sadece MHP'yi ilgilendiren bir konu olarak görmüyorum. Siyasetin nasıl tıkandığını, nasıl geriye doğru patinaj yaptığını görüyorum. Bunun nedeni de var olan siyasi partiler kanunudur. Bütün siyasi partiler için de bu kanun tıkaç gibi partilerin önünü kapıyordu. Şimdi bu tıkaç ortadan kalktı. Siyaset kendisine yeniden biçim verecektir” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: GENEL BAŞKANA YAKIŞAN KARAR
Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli’nin olağanüstü seçimli kararını değerlendirdi. Özdağ “Genel Başkana yakışan bir karar oldu” ifadelerini kullandı. Özdağ, “”Genel Merkezin almış olduğu karar gelince sayın Genel Başkan Yargıtay’ın alacağı karara saygı duyacağını söylemişti. Ben hayretle karşılamadım bu kararı. Sayın Bahçeli’ye yakışan bir karar oldu. Genel başkan seçimli kurultayını yapacaktır ve başarıyla götürecektir” dedi.