MHP'deki kurultay geriliminden son dakika haberi: MHP genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın,Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin önünde... Polis otel çevresinde ve otele giden tüm yollarda barikat kurdu. MHP genel başkan adaylarının çağrısıyla toplanan partililer ve delegelerin önü, kurultayın yapılacağı otele yakın bir mesafede kesildi. Partililer slogan atıyor. Yoğun kalabalık nedeniyle Esenboğa Havalimanı yolu trafiğe kapandı.

MHP'de dört genel başkan adayı, dün ortak yazılı bir açıklama yaparak, bugün kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını "Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadeleriyle duyurmuştu. 
11:29: MHP'li Yusuf Halaçoğlu muhaliflerin bildirisini okudu: ''Hiç kimse boşuna heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın.MHP yanlız değildir. Son sözü kurultaylar sözler.''
10:50: Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın alana geldi.

KAVGA KAMERALARA TAKILDI
Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı. 
Muhalifler Ankara'da yaklaşık 800-900 delegenin kendilerine destek için beklediği iddiasında. Otel çevresinde imza toplama çalışması yürütülüyor.

TRAFİK KİLİTLENDİ
MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP'li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi. 
Muhalifler kongre salonuna giremedikleri dair tutanak almaya çalışıyor. 
Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın saat 10.20 sularında salonun önünde delegelerle bir araya geldi. 

TEK MİNİBÜS VE KONVOYLA OTELE GEÇİLDİ
Muhalifler daha sonra tek bir minibüsle konvoy eşliğinde Büyük Anadolu Oteli'ne geçti.

OĞAN'IN OFİSİNDE BULUŞULDU
Sabah saatlerinde Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı. 

OTELİN GİRİŞİ SABAH KAPATILDI
Bugün sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı. Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde bekledi.