Figen Baz dışındaki diğer adaylar ise Tunç Soyer, Selin Sayek Böke, Tuncay Özkan, Murat Bakan ve Abdül Batur isimlerinden oluşuyor. Bu isimler arasında en çok şaşırtan ve diğerlerine nazaran pek tanınmayan isim olan Figen Baz özel bir sektörde çalışıyor. Abdülkadir Selvi’nin ifadelerine göre Figen Baz’ın eşi Mehmet Baz’da Ekol Sağlık Grubu yönetim kurulu başkanı.

İşitme cihazları üzerine çalışan bir firmanın genel sahipliğini ve müdürlüğünü yapan Figen Baz anketin tamamen sonuçlanacağı zamanı bekliyor. Bu ismin çok daha fazla konuşulacağı da Figen Baz hakkında söylenenler arasında yer alıyor. Adaylık konusunda ise Kılıçdaroğluna muhalif olduğu için aday olma ihtimalinin oldukça düşük olduğu belirtilmiştir.

Sağlık Sektörüne Yenilikler Getirdiler

Bugünlerde adı duyulmaya başlanan ve ilerleyen günlerde daha çok duyulacağı düşünülen Figen Baz 1969 yılında İzmir Karşıyaka’da doğmuştur. Yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösteren Ekol Hastanesi ile birlikte Duymer İşitme Cihazları firmalarının kurucusu aynı zamanda yöneticisidir. 2 çocuk sahibi olan Figen Baz’ın çocuklarının biri avukat diğeri ise halkla ilişkiler uzmanıdır. Eşi ise Opr. Dr. Mehmet Baz’dır.

Yeni Bir Fikir

Figen Baz ile son günlerde yapılan röportajlarda da görüleceği üzere yeni fikirlerle sağlık sektörüne önemli yatırımlar getiriyor. Aile olarak Seyrek yolunda bir araziye üniversite inşa etmek için de uğraşıyorlar.