Daha güzel bir görünüm elde etmenin en büyük tamamlayıcı gözler olarak ifade edilmektedir. Özellikle daha genç ve estetik bir duruşu olan göz çevresine sahip olmak için yaşlanma, genetik ve benzeri faktörleri elimine etmek gerekmektedir. Bu noktada özellikle kadınlar daha güzel bir göz çevresine sahip olmak için göz kapağı estetiğini tercih ederek, etkili sonuçlar elde etmektedir. Bu sayede daha genç, sağlıklı bir yüz görünümüne de katkı sağlanmaktadır.

Yüz ve çevresi yaşlanma belirtilerinin belirgin ve ilk olarak görülüğü bölgelerden biri olmakla birlikte göz çevresi de yaşlanmanın en belirgin olduğu bölgelerdendir. Bu sebeple özellikle üst göz kapağı 30’lu yaşların sonundan itibaren aşağıya sarkmaya başlamakta ve 50’lili yaşlarda bu sarmak en belirgin şeklini almaktadır. Bu sebeple de özellikle önceden müdahale amaçlı ameliyat tercihe edilebileceği gibi sonradan da tercih edilebilmektedir.

Öncelikle alın ve çevresi birtakım testler yapılarak ve muayene edilerek, asimetri ve yer değiştirme gibi durumların tespiti yapılır. Kaş seviyesi de belirlendikten sonra uygun görüldüğünde kaş üstlerine botoks da yapılarak bolluk giderilemeye çalışılır. Sarkma veya düşme aşırı ise endoskopik kaş germe ameliyatı da bu doğrultuda gerçekleştirilebilir.

Sadece üst göz ameliyatında ise ameliyat lokal anestezi yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple en fazla 1 saatlik bir ameliyat sonunda göz kapağı katlanarak sarkma giderilir. Fakat ekstrem durumlarda iç ve orta kısımlarda yap yastıkçıklarının belirgin olmasına bağlı olarak farklı cerrahi yöntemler de uygulanabilmektedir.

Üst Göz Kapağı Estetiği Tedavi Süreci

Ameliyatın lokal anestezi ile yapılmasından dolayı hastalar oldukça kısa bir sürede taburcu edilebilmektedir. Fakat özellikle ilk 3 gün hastalarda şişlik ve kızarıklık gibi sorunlar görülebilmekte olup bunlar hafif şiddetli olmaktadır. Aynı zamanda ilk üç günden sonra şişme de görülebilmektedir. Bu durumda uzmana danışmak kaydı ile bölgeye soğuk baskı uygulanabilmektedir.

Ameliyat genellikle fiziksel birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkarmakta ise iyileşme süresince bu etkilerin giderek azaldığı söylenebilir. Bu sebeple ilk günler hayal kırıklığı yaşanmaması ve iyileşme sürecinin beklenmesi tavsiye edilmektedir.  

Kaynak: https://www.alpermeteugurlu.com/