Yaz gelirken, kendinizi plajlara hazırlamak için yapacaklarınızı da düşünmeye başlarsınız. Bu meme büyütme işlemini de kapsayabilir. Meme büyütme meme boyutu ve biçimini düzeltmek için güvenli ve etkili bir yöntemdir. Bu silikon ya da salin implantlarla ya da sizden alınan yağlarla yapılabilmektedir. İmplant ya da kendi yağınızı seçme konusundaki kararı sertifikalı plastik cerrahınızla görüşerek almalısınız. Genelde daha büyük meme istiyorsanız implant en iyi seçenektir. Hafif bir büyütme istiyorsanız, vücudunuzdaki yağ miktarına bağlı olarak  yağ grefti de iyi bir seçenek olabilir.  İşlem meme kaldırma işlemi yapılıp yapılmadığına bağlı olarak 1 ile 3 saat arasında sürebilir.

Este Aura Estetik Merkezi’nden Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, meme büyütme işleminden sonraki süreç hakkında şu bilgileri verdi:

NE ZAMAN YÜZEBİLİRİM?

“Bir hafta içinde sınırlı hafif ağırlık kaldırmaya başlayabilir ve yaklaşık bir ay sonra ağırlık kaldırma için sınırlama olmadan spora devam edilebilir. Yaz ve plaj sezonu geldiğinde ne zaman yüzmeye başlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

Yüzmeyi planlıyorsanız tatilinizden en az bir ay önce ameliyatı yaptırmış olmanız gerektiğini unutmayın. Cerrahların çoğu havuza ya da denize girmeden önce uzun süre beklemenizi isteyecektir. Ameliyattan sonra cerrahınızın yüzmeye izi verdiğinden tamamen emin olmadan yüzmeye başlamayın.

Yüzmek aynı zamanda uzun süre güneşte kalmak anlamına da geldiğinden kesi yerlerini 30 ya da daha yüksek koruma faktörlü kremlerle korumak önemlidir. İnce ve hafif bir yara izi için silikon bazlı bir yara kremi kullanarak yara izlerine masaj yapmak iyi olabilir.

Bir ay sonra yüzmeye izin veriyor olsa da ilk aydan sonra implantların hala göğsünüzün daha üst bölümünde olması normaldir. 2-3 ay sonra implantalar doğal olarak göğüs duvarına yerleşir, bu da nihai sonuçtur. Yağ greftinde bu şişmeler nedeniyle 2-3 ayı bulur. Ancak 2-3 ay sonra nihai şekli görmek mümkün olur.

Este Aura

https://esteaura.com/