Cildimiz günlük yaşantımız boyunca sürekli dış ortamla bir etkileşim halindedir ve bu sebeple de hastalık kapma vs. gibi problemlerden en kolay etkilenen bölümdür. Özellikle de gün içinde sürekli hareket halinde olan veya sürekli yürüyen insanlarda, ayakların sürekli ayakkabı içerisinde olmasına bağlı olarak cilt rahatsızlıkları gelişmektedir. Bunlardan en sık karşılaşılanı ve en yoğun görüleni ayakta oluşan nasırdır. Nasır yani deri sertleşmesi problemleri zamanla daha da ilerlemektedir ve nasır bakımı yapılmasına rağmen tedavisi zorlaşmaktadır. Bu sebeple de tedaviye en hızlı biçimde başlanmalıdır.

Nasır Nedir?

      Deri sertleşmesi olarak da bilinen nasır, ayakların özellikle kemikli bölümlerinde meydana gelen ve en önemli sebebi de ayak şekline uygun olmayan ayakkabı giyilmesi sonucunda oluşan bir problemdir. Sürtünme, ezilme, basınç sebepleriyle oluşan bir cilt hastalığıdır. Ayaklarda çok sık görülmesinin yanı sıra, elini çok fazla kullanan ve bakım yapılmayan ellerde de çok sık görülebilmektedir. Başlangıçta çok önemsenmeyen bu problem, zamanla ilerler ve gittikçe sertleştiğinden hem tedavi olarak zorluklara sebep olur hem de yürürken acıya sebep olur. Bu nedenle de nasır bakımı yapan ve bu alanda uzman olan Beautyderm ile görüşmeler sağlanabilir.

Nasır Belirtileri Nedir?

     Deri sertleşmesi yani nasır, başlangıç olarak parmak aralarında başlar ve kendini çok belli etmeden ilerlemeye başlar. Derece olarak ilerlediğinde belirtisi artmaya başlar ve rahatsızlık da vermeye başlar. Nasır belirtileri herkeste aynı ilerler ve çok açık olan belirtileri vardır.

  • Nasırlı bölgede belirgin olarak ağrı,
  • Bölgede sertlik ve kalınlaşma,
  • Renk değişimi (çok ileri seviye),
  • Bölgede iltihaplanma.

Nasır Çeşitleri Nelerdir?

   Nasır, deri sertleşmesi, birçok çeşide sahiptir ve çeşitlerine göre seviyeleri belirlenerek tedaviler uygulanmaktadır. Yapılacak olan nasır bakımı seviyeye göre belirlendiği için üç çeşide ayrılmıştır. Bunlar yumuşak nasır, sert nasır ve tohum nasırıdır.

Yumuşak Nasır: Genelde ayak parmaklarının arasında görülen bu nasır çeşidi, boşluklarda meydana gelen ağrılar, akıntılar vs. gibi sorunlarla kendini belli etmektedir ve bazı dönemlerde kızarıklık da oluşturur. Oluşmasının sebebi de ayak parmaklarının birbirine çok basınç yapmasıdır. Doğuştan parmaklarda şekil bozuklukları da bu probleme neden olabilmektedir.

Sert Nasır: Ayakların kemikli bölümlerinde meydana gelen bu problem, ayağın yanlış basma ve kemiklerde meydana gelen deformasyonlardan dolayı olmaktadır. Yoğun ve derin bir kökü vardır ve bu da küçük parmakların dış bölümlerine etkir.

Tohum Nasır: Topuklarda görülen bu nasır çeşidi tamamen ölü deridir. Fazla basınç uygulanırsa ağrı yapar ve sert deri yumuşatılarak ya da arındırılarak ağrı hissinin önüne geçilmiş olur. İlerleyen durumlarda ise özel nasır bakımı yapılmaktadır.

     Ayaklarınızda birçok farklı sebeplerle meydana gelebilecek olan nasır yani deri sertleşmesi problemi varsa ve bundan kurtulmak için çözüm arıyorsanız eğer; kremler, bakım malzemeleri vs. kullandıysanız ve hala geçmediyse daha fazla ilerlemeden nasır bakımı yaptırmanız gerekmektedir. Büyük problemler teşkil etmese de uzun süre ayakta kalmanız ağrımaya sebep verecek ve estetik olarak da kötü görüntü oluşturacaktır. Nasır bakımı yapan ve alanında uzman olan Beautyderm ile iletişime geçebilir ve deri sertleşmesi hakkında, fiyatlandırma hakkında detaylı bilgiler alabilir veya https://www.beautyderm.net/ web sitemizi ziyaret ederek her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. İsterseniz de nasır bakımı yaptırabilmek için randevu alabilirsiniz.