Kadınlarda hamilelik ve hamileliği takiben doğum ile birlikte vücutta birçok değişiklik meydana gelir. Bu değişiklikler bir süre olumlu olarak seyrederken ve vücutta anormal değişimlere sebep olmazken son aylara doğru doğuma yaklaşıldıkça özellikle idrar kaçırma, vajinal genişleme ve aşırı kilo kaynaklı bazı sarkmalar gibi olumsuz durumlar oluşur. Doğum gerçekleştikten sonra yaklaşık 2 ay içerisinde yaşanan sorunlar ortadan kalkar ve vücut eski haline döner. Ancak rahimdeki genişleme gebelikte alınan kilolara bağlı olarak meydana geldiğinden kendini biraz daha geç toparlar. Aynı zamanda çoklu doğum yapan kadınların bu sorunları daha sık yaşadığı ve genelde ekstra tedavi alarak atlattıkları bilinmektedir.

 İdrar Kaçırma ve Tedavisi

 İdrar kaçırma durumu hamilelikte genişleyen ve idrar kesesine baskı yapan vajinanın bu bölgeyi kısmen deforme etmesi ile oluşur. Hamilelik sona erse de idrar kesesi bir miktar aşağı sarktığı için kişiler idrar kontrolünü eskisi kadar hızlı sağlayamazlar. Bu durum da hapşurma, öksürme ya da başka ani hareket durumunda idrar kaçırılmasına sebep olur. Kliniğimizde idrar kaçırmaya yönelik cerrahi tedaviye alternatif olabilecek lazer tedavileri ile idrar kaçırma durumunun önüne geçilebilmektedir. Uyguladığımız lazer tedavi hem çok kısa sürmekte hem de kişiye ağrı ya da acı vermeden tamamlanabilmektedir. Memnuniyet oranı yüksek olan bu tedavide her hangi bir ameliyat ya da kesik yapılmamaktadır. Lazer teknolojisi kullanılarak uyguladığımız tedavide hasta aynı gün normal hayatına dönebilir.

 Kliniğimizde Yapılan Lazerli Tedaviler

  Lazer uygulaması ile yapılan tedavide dokular uyarılarak kolajen üretimlerinin artması ve böylece hem sıkılaşmaları hem de kalınlaşmaları sağlanır. Vajina daraltma işlemlerinde de uygulanan bu teknoloji son derece sağlıklı ve etkili sonuçlar ortaya koymaktadır. Genelde doğum sonrası ortaya çıkan ve kadınların hayat kalitesini etkileyen idrar kaçırma gibi sorunlar uzun süre içinde kendiliğinden geçmiyorsa mutlaka tedavi edilmelidir. Menapoz döneminde de hormon dengesinin değişmesi ile bu tür durumlar yaşanabilir. Kliniğimiz tarafından yapılan idrar kaçırma tedavisi tek ya da iki seansta tamamen çözülmektedir. Zaman içinde kas dokusunun gevşemesine bağlı olarak tekrar idrar kaçırma sorunu yaşanırsa tedaviye bir seans daha devam edilebilir.