Diz de oluşan ağrı kimi zaman kalça kireçlenmesi gibi diz kireçlenmesi de olabileceği gibi menüsküs ya da ön diz kapağı ağrısı da olabilir.

Çömelip kalkarken kişinin dizinde şiddetli bir ağrı meydana geliyorsa bu kişi de menisküs olduğunu gösterirken diz kireçlenmesinde ise ağrı ve tutukluk meydana gelmektedir. Diz kireçlenmesi olan hastanın zamanla kireçlenmesi ilerledikçe eklem hareketleri kısıtlanır ve merdiven inip çıkmakta kişi zorlanır. Diz kireçlenmesinde zamanla kişinin bacaklarında eğrilik meydana gelebilir.

Diz kireçlenmesinde en önemli etken kişinin fazla kilolarıdır. Fazla kilolar kişinin dizine daha fazla vücut ağırlığı binmesine neden olur ve ağrılarını artırır kişinin. Bu yüzden kişinin kilolarından kurtulması gerekmektedir. Ayrıca düzenli yürüyüş ve egzersizlerle de kişi ağrılarını azaltabilir. Bunu yanı sıra ağrı kesici ila tedavisi ve diz içerisine sıvı enjeksiyonu yapılmaktadır. Bütün bunların yanı sıra fizik tedavi uygulaması da diz kireçlenmesi tedavisinde kullanılan yöntemler arasındadır.

Bütün bunların yanı sıra diz ağrısına neden olan bir diğer rahatsızlık ise romatizma rahatsızlığıdır. Tek dizde ya da iki dizde birden görülebilen bir rahatsızlık olan romatizma ilaç tedavisi ve ısı tedavisi ile iyileştirilmektedir.

Ayrıca travma ağrıları ve kaslardaki zayıflamalarda diz ağrılarının oluşmasına neden olmaktadır. Kaslarda zayıflamanın olması dize binen yükün daha da artmasına neden olmaktadır. Böylece bir dizde meydana gelen kas zayıflaması sorunu zamanla diğer dize de aşırı yük binmesine neden olarak her iki dize de deforme etmektedir. Deforme olan her iki dizde hem şekil bozukluğu meydana gelmekte hem de şiddetli ağrıların olmasına neden olmaktadır.

Kaynak: