Tırnak butik, protez tırnak uygulaması alanına yönelik kaliteli bir eğitim programı sunuyor. Bu eğitim programları, malzemeye göre; jel ve akrilik protez tırnak olarak ayrılırken teknik olarak ise; tip takma ve şablon tekniği ile protez tırnak uygulaması olarak ikiye ayrılarak veriliyor.

 Tip ile Protez Tırnak Eğitimi

Toplamda 4 gün süren protez tırnak eğitimi içerik olarak birçok teknik konuya yer veriyor. Bunlar; hijyen ve önemi, tırnak hastalıkları, anatomisi ve şekillendirme, ekipmanları tanıma ve doğru kullanma gibi konulardır. Bunların yanı sıra kişilere; kalıcı oje uygulama teknikleri, doğru törpü teknikleri, jel ya da akrilik madde şekillendirme, simetri french çizme teknikleri ve son olarak tip yardımı ile protez tırnak uygulamaları eğitimi de veriliyor. Bu eğitimler teknik olarak verildikten sonra ise öğrenilenler modellere uygulanarak pratik yapılıyor.

 Şablon ile Protez Tırnak Eğitimi

Tip ile protez tırnak eğitimi tamamlandıktan sonra, şablon ile protez tırnak eğitimi herkes tarafından alınabiliyor. Şablon ile protez tırnak uygulamasında kağıt, tamamen el işçiliği ile şekillendirildiği için başlangıç seviyesinde alınan eğitimlerin ardından kâğıt üzerine şekillendirme teknikleri üzerine de çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu uygulama için doğal tırnak üzerine hiçbir ek madde eklenmiyor. İşlemler protez tırnak malzemesi bir kâğıt ile el yeteneği doğrultusunda şekil verilerek yapılıyor. Eğitimde yer alan teknik konular arasında; malzemeleri tanıma, doğru şablon kalıpları ve şablon kullanım tekniği, tırnak anatomisine göre şekillendirme, doğru törpüleme tekniği gibi konular bulunuyor.

 Protez Tırnak Eğitimi Katılım Koşulları ve Sertifika  Protez tırnak eğitimi almak için ilkokul mezunu olmanız yetiyor. Protez tırnak yapımını öğrenmek için eğitim almak isteyen herkes katılabilir. Eğitime katılmaya karar verdikten sonra vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopiniz ile başvurunuzu tamamlamalısınız. Protez tırnak eğitimi veren firma olan Tırnak butiktir.Başvuru yaparken protez tırnak eğitimleri arasından hangisini ya da hangilerini almak istiyorsanız ona göre seçim yapabilirsiniz. Eğitiminizi başarıyla tamamladıktan sonra özel tırnak butik katılım sertifikası ve MEB onaylı sertifika bir arada verilmektedir. MEB onaylı bu belge ile yönetmeliklere uygun olarak kuaför, estetik merkezi, güzellik merkezi gibi istediğiniz kurumda çalışabilirsiniz. İsterseniz bu belge ile gerekli ruhsat başvurularınızı yapıp kendi işletmenizi de açabilirsiniz. Özel katılım sertifikanız ise, kurumlar için referans sağlayacaktır. Ayrıca bu belge ile MEB ve Akademi Sanat İşbirliği'nin birlikte düzenlediği sınava katılarak başarılı olduğunuz taktirde resmî belgenizi alabilirsiniz.