Teknolojinin gelişmesine paralel olarak hayatımızı kolaylaştıran yepyeni fikirler ve ürünleri her yeni günde etrafımızda görmeye başlıyoruz. Bu yeniliklerden bir tanesi de özellikle ısı yalıtımı İçin kullanılan poliüretan sprey ve poliüretan köpükler gelmektedir.

            Poliüretan özellikle günümüzde yeni yapılan binaların ısı yalıtımında tercih edilen en etkili seçeneklerden bir tanesidir. Bu yüzden birçok marka bu malzemeyi yaptığı binalarda kullanmaktadır. Özellikle sprey poliüretan ile hem kolay hem de zahmetsiz ve hızlı bir şekilde uygulamalar gerçekleştirilerek binaların ısı yalıtımları yapılabilmektedir. Profesyonel olarak bu işi gerçekleştiren Kayra yalıtımın uzman personelinin elinde en yüksek verimliliğe ulaşmaktadır. Öncelikle poliüretan malzemenin özelliklerine bir göz atalım.

            Bu malzeme ilk olarak 1937 yılında sentezlenerek bulunmuş, o yıldan itibaren günümüze kadar hayatımızda kullandığımız birçok ürüne hayat vermiştir. Sıvı uygulanıp kuruyan yapısı ile de ön plana çıkan poliüretan sprey köpük malzeme sayesinde iyice kullanımı kolaylaşmış ve yalıtım malzemeleri içinde vazgeçilmez olmuştur. Bu ürünün en önemli özelliği 48-72 saat aralığında tam anlamıyla uygulandığı bölgede yeterliliğini ortaya koymasıdır.

            Bu malzeme yalıtım İçin farklı uygulamalar ve teknikler ile farklı yalıtımları gerçekleştirmek için kullanılabilir. Sprey poliüretan köpük sayesinde binaların dış cepheleri yalıtılabilirken ayrıca binaların temel malzemeleri, binaların çatıları, binaların içleri de uygulamanın kolaylığı sayesinde yalıtıma uygun alanlar olarak gösterilebilir.

            Sprey ile kolayca bina duvarına uygulanan bu malzeme sayesinde hem soğuk hava depolarında dışarıdan yalıtılabilir. Ayrıca bina içlerinden geçen çeşitli amaçla kullanılacak borular da bu malzeme sayesinde yalıtıma tabi tutulabilir. Poliüretan sprey malzeme hem ucuz olması hem de en iyi kaliteyi sunması sebebiyle günümüz yalıtım malzemelerinin en önemlisidir. Bu malzeme kullanılarak binaların çeşitli yalıtımları bu şekilde gerçekleştirilmiş olur.

            Bu uygulamayı yaptırmak isteyenler detaylı bilgi ve iletişim için http://www.poliuretanspreykaplama.com/ adresini ziyaret ederek gerekli bilgiyi elde edebilirler.