Hurma ağacı palmiyegillerden bir ağaç türüdür. Çöl sıcakları ve bununla birlikte bol suyu seven bu ağacın büyümesi için en verimli ortamlar sıcak yerlerdir. Kalın ve dik bir gövdeye sahip olmasıyla diğer meyve ağaçlarından farklı bir yapısı bulunur. Meyveleri salkım şeklinde oluşmaktadır ve bir salkımda oldukça büyük bir ağırlıkta meyve oluşumu gerçekleşir. Hurma ağacının meyve verebilmesi için erkek ağacın polenlerine ve insan eliyle gerçekleşen döllemeye ihtiyacı bulunmaktadır. Hurma ağacının dişisi döllenmenin ardından meyve verirken erkek ağaç meyve vermemektedir. Dölleme işleminin her yıl senede 2 kez gerçekleşmesi gerekmektedir.

Hurma çok sağlıklı bir meyvedir ve pek çok hastalık için tercih edilmektedir. Hurma meyvesi şeker hastası kişilerin düzenli olarak tüketmesinde kan şekerinin dengeli kalması için olumlu etkilere sahip bir meyvedir. Ayrıca diyet yapan kişiler de sıklıkla hurma ile yapılan tatlılardan tüketmektedir.

Hurma Çeşitleri

Hurma ağacı çöl sıcakları isteyen bir bitki olması sebebiyle İran, Kudüs gibi bölgelerde yetişmektedir. Meyve olarak tüketiminin kan şekeri dengesi üzerindeki etkilerinin yanında lifli yapısı sayesinde farklı alanlarda da kullanılabilmesinin en önemli sebebi de bu bölge çeşitliliğinden dolayı hurma meyvesinin çok sayıda farklı özelliklere sahip çeşidinin bulunmasıdır. Bu çeşitlilik hurma fiyatları üzerinde de farklılaşma oluşmasına yol açmıştır.

Pek çok farklı özelliğe sahip ve çok çeşidi bulunan hurma bitkisine ulaşmak için e-Ravza.com adresi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Sitede firmanın özenle seçmiş olduğu farklı bölgelere ait hurma çeşitleri ile kendi üretimleri olna çikolatalı hurma gibi farklı tatlar da yer almaktadır. Bu sayede farklı çeşitlerin tadını deneyimleme şansı yakalayarak damak zevkinize en uygun tadı seçme konusunda kolaylıklar yaşama şansınız da bulunur. Sizler de e-Ravza.com üzerinden uygun fiyatlı hurma çeşitlerinin tadına bakın.

Şifa kaynağı hurmalardan satın almak için https://www.e-ravza.com/hurma adresini ziyaret edebilirsiniz.