Pek çok kişi okul yıllarında kilosu veya fiziksel özelliklerinden dolayı acımasız eleştirilere ve alaylara maruz kalabiliyor. Basit eleştiriler bile kişinin özgüvenini baltalayarak hayatının akışını değiştirebiliyor. "Fazla kilolu" olduğu için arkadaşlarının alaylarına maruz kaldığını söyleyen güzellik terapisti hayatını nasıl değiştirdiğini ve nasıl daha mutlu bir insan olduğunu anlattı.

25 yaşındaki Sophie Armitage yıllarca kilosundan dolayı okul arkadaşlarının hakaretlerine maruz kalınca özgüvenini tamamen kaybetti; görüntüsüne ve kilolarına takıntılı biri haline geldi. Daily Mail'in haberine göre günde sadece bin kalori (tavsiye edilen miktarın yarısı) almaya başlayan Sophie 50 kiloya kadar zayıfladı.

Eski sevgilisi sayesinde doğru bir şekilde yemek yemenin ve egzersiz yapmanın önemini öğrenen genç kadın bu sayede kaybettiği özgüvenini geri kazandı. Sophie şimdi eskiden aldığı kalorinin iki katını alıyor ancak bu haliyle çok daha mutlu olduğunu söylüyor.

"Mentalite kesinlikle estetikten daha önemli. Şimdi daha özgüvenli, güçlü ve bağımsızım. Artık negatif insanları hayatımdan attığım için suçluluk hissetmiyorum. Aynaya baktığımda gördüğüm şeyi seviyorum. Kilo aldığımda bile. Çünkü artık istediğimde verebileceğimi biliyorum."

Spor ve aktif yaşam stili tutkusu her geçen gün büyüyen Sophie gelişimini sosyal medyadan da paylaşıyor.