Pleksi ya da Pleksiglas olarak anılan ürünler, temelde saydam veya yarı saydam olarak üretilen plastik camlardır. Bu ürünler camdan daha dayanıklı ve ışık geçirgenliği fazla olduğu için  teşhir ekipmanları yapımında sıkça kullanılır. Gıda ürünü satan dükkanlarda ürünün sergilenmesi ve dış etkenlerden de korunmasına yardımcı olan bu ekipmanlar ile kutu, raf, bidon gibi saklama araçları üretilmektedir. İsteğe göre renkli olarak da üretilen pleksiglasın en çok kullanılan türü renksiz saydam olan tipidir. Gıda satışı yapan kişiler için dökme gıda teşhir ekipmanları  üreten Tuna Plexi Store isimli üretici firma internet aracılığıyla ürünlerini satışa sunuyor. firmanın gıda ve kuru yemiş tipi ürün satan işletmeler için ürettiği onlarca teşhir ve saklama ürünü bulunuyor.

Gıda Teşhir Etmenin En Sağlıklı Yolu

Gıda teşhiri saklama koşulları ve saklama kaplarının sağlıklı oluşuna göre kendi kutularında ya da teşhir ürünlerinde yapılabilir. Kuruyemiş teşhir ekipmanları her zaman müşteriyi çekecek tarzda ve renkte olmalıdır ki satış hacmi artsın. Pleksi ürünler plastik ürünlerden daha uzun zaman kullanıma uygun, ışık geçirgenliği fazla olan ve soğuk-sıcak gibi hava şartlarından etkilenmeyen ürünlerdir. Cam gibi kırılgan olmadıkları için de güvenle teşhir ekipmanı olarak kullanılabilirler.

Her İsteğe Uygun Bir Pleksi Bulmak Mümkün

Pleksi ürünler istenilen şekle kolaylıkla sokulabilen ürünlerdir. Uygun sıcaklık altında şekil alabilen bu ürünler ile pleksi kutu imalatı yapmak oldukça basit ve kolaydır. Tuna Plexi Store işletmelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran kutu tasarımlarını da kendi sitesi üzerinden satıyor.