Kuzey Irak'ta Musul'un ilçesi Sincar'daki Sinune kasabasında, bu sabah Mesut Barzani'ye bağlı Peşmerge ile PKK çatıştı.

Rudaw'ın haberine göre, çatışanlar Roj Peşmerge Birliği (Rojavalı Peşmergeler) ile PKK’ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ). İlk ateş, PKK'lılar tarafından açıldı.

Reuters haber ajansı, son dakika olarak duyurduğu gelişmeyi 'Kürtler kendi aralarında çatıştı' ifadesiyle sundu. Reuters'a konuşan bir kaynak, sabah 7'de başlayan çatışmada ağır makineli tüfeklerin kullanıldığını söyledi. Bölgede çatışma sona erse de zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

İlk belirlemelere göre çatışmada bir PKK'lı öldü. İki taraftan da yaralılar var.

500 kişilik Peşmerge birliği, sınır bölgesini korumak için dün Sinune-Hanesur arasındaki bölgeye konuşlanmıştı.

Barzani'nin Ankara ziyaretinin ardından...

PKK'nın Sincar'daki varlığına Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Türkiye karşı çıkıyor. Çatışma, Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin geçen hafta Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gerçekleşti.

PKK, Suriye'de elinde bulundurduğu bölgelerde de IKBY'ye bağlı peşmergelerin varlığını engel oluyor.

Başbakan Neçirvan Barzani ise, geçen yılın sonunda yaptığı açıklamada PKK’nın Sincar’dan (Şengal) çıkması gerektiğini kesin bir dille söylemişti: "PKK’nın Şengal’deki varlığı bölgede istikrarsızlığa sebep oluyor. Şengal’in yeniden inşa edilememesinin sebeplerinden biri de PKK’nın oradaki varlığıdır. Gerekirse güç kullanmak zorunda kalırız."