Parmak izi

İşletmeler tarafından personel takibinin, sistematik bir şekilde ve kontrollü sağlanması için uygulanan birçok değişik sistemden kaynaklanan güvenlik açığı nedeniyle yüksek performans imkanı olmamakta ve üst düzeyde verim alınması zorlaşmaktadır. Bu aşamada parmak izi sistemleri özellikle büyük işletmelerde tercih edilmekte ve beklenen verimi en üst düzeyde sağlamaktadır.

 Geçmişten günümüze dek düşünüldüğünde, personel takibinin daha kolay ve güvenli yapılabilmesi için uygulanan yöntemler arasında imza takip sistemleri, kartlı sistemler ve bu sistemlerin teknolojiyle geliştirilmiş aşamaları söz konusu olabilir. Fakat bu sistemlerde de genelde risk ihtimali olmuş ve bu anlamda takip işleminin doğruluğu tam olarak sağlanamamıştır. Kartlı sistemler örnek gösterildiğinde kartların çalınması, kaybolması, unutulması, yıpranması gibi olumsuz durumlarının olması ihtimali yüksek olduğu için parmak izi sistemlerinin daha kolay, hızlı, güvenli ve kullanışlı olduğu aşikardır. Personel sayısının fazla olduğu işletmelerin giriş çıkış işlemleri de karmaşıklaşmakta ve takibi zorlaşmaktadır. Bu sebeple de bu sistemler sayesinde karışıklığa yol açmadan takip işlemi rahatlıkla yürütülebilmektedir. Ayrıca istendiği takdirde IP yönlendirme özelliği kullanılarak başka bir bölgeden de cihaza müdahalede bulunmak ve bilgilere ulaşabilmek mümkün olmaktadır. Takip işlemi dışında bariyer, turnike, kapı kilidi gibi sistemlerde de tetikleme özelliği kullanılabilir olup, kontrolü sağlanabilmektedir.

Parmak izi personel takip sistemleri kullanıldığında, işletme kart masrafı gibi maliyetlerden kurtulup daha güvenli kontrol sağlarken, personel de en hızlı şekilde yanında bu işlemler için ayrıca bir kart ya da farklı bir şey taşımasına gerek olmadan giriş çıkışlarını eksiksiz sağlayacaktır.

Otomatik kapı kilidi

Kilitlerin değişime uğraması elektrik vasıtasıyla meydana gelmektedir. Günümüzde kullanılan kilitler teknoloji ile birleştirilerek elektrikli kilit adı verilen bir sistem oluşturulmuştur. Bu sistem sayesinde kapıların güvenliği bir üst seviyeye taşınmıştır. Bunun yanında hem güvenli bir bölge olması gereken hem de çok sık giriş yapılan noktalarda bu ürünler kullanılmaktadır. Çünkü bu kilitler aynı zamanda kartlı sistemlerden oluşmaktadır. Bu yüzden kartların okutulmasından sonra kapılar kolaylıkla açılmaktadır. Bunun haricinde kartsız bir şekilde kapıların açılması olanaksızdır. Ayrıca bu kilitler güvenlik önlemleri ile birlikte 500 kilograma kadar dayanıklılık göstermektedir.

Bu sistem diğer kilit sistemlerine göre oldukça maliyetlidir. Bu nedenle her noktada bu kilitlerin kullanılması uygun değildir. Özellikle banka ve kuyumcu gibi büyük noktalarda yoğunlukla kullanılmaktadır. Bu tarz kilit sisteminde otomatik kapı kilidi oldukça önemlidir. Çünkü kilitler manyetik bir şekilde kilitlenmektedir. Kilitlerin karşılığı bu noktada bir koruyucu görevi görmektedir. Bu nedenle kilitlerin en önemli noktası karşılığıdır. Kilitler üstün düzeyde bir teknoloji ile yapıldığı için bütün hırsızlık olaylarına karşı oldukça güvenlidir. Ancak kartların kaybedilmesi, kapıların tam olarak kapatılmaması ve dikkatsiz davranışlar bu alanda güvenlik sorunlarına yol açabilmektedir. Eğer bir nokta üzerinde bu sistemi kullanmak istiyorsanız oldukça dikkatli bir şekilde davranmalısınız. Doğru bir noktada doğru bir şekilde kullanıldığında, bu sistemler oldukça güvenlidir. Eğer bir nokta üzerinde bu sistemleri kullanmak istiyorsanız internet üzerindeki siteleri araştırarak kullanacağınız noktanın uygunluğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden sipariş vererek ürünü alabilirsiniz. Unutmayın, kilitler hayatınızı en çok kolaylaştıracak ürünlerden birisidir.

 Parmak izli kapı kilidi

Teknolojinin gün geçtikçe ilerlemesi ve bu ilerlemeyi büyük bir hız ile devam ettirmesi güvenlik problemlerini de beraberinde getirmiştir. Çünkü teknolojiyi iyi kullanan birisi eski sistem güvenlik duvarlarını rahatlık ile çözebilecek duruma gelmiştir. İşte bu problemleri ortadan kaldırmak ve güvenliği sağlamak amacı ile parmak izli geçiş sistemi teknolojisi son dönemlerde sıklık ile gördüğümüz bir teknoloji haline geldi. Bu teknolojinin bu kadar ilerlemesi ve gelişmesi ile birlikte de kullanım alanları oldukça yaygınlaştı. Parmak izli kapı kilidi teknolojisi yüksek güvenlik önlemi almak isteyen büyük çaplı firmaların kullanımının yanı sıra artık evlerde dahi kullanılmaya başlanmıştır. Bilindik anahtar sisteminin yanında bir de bu teknoloji kullanılması artık evleri daha güvenli bir hale getirmektedir. Bu teknolojide daha önce sisteme parmak izi tanıtılmış kişiler ancak bu güvenlik bölgesinden geçebilecek durumda ayarlanmıştır. Diğer geçmeye çalışan kişiler bu bölgeden asla geçemez. Parmak izli geçiş sistemi kullanım alanları oldukça yaygınlaşmış durumda ve gün geçtikçe de yaygınlaşmaya devam etmektedir.

Büyük çaplı işletme yerlerinde turnike ile birlikte kullanılan bu parmak izli geçiş sistemi o geçiş noktasından geçmeye yetkili kişilerin geçmesine izin vererek son derece güvenli bir sistem olduğunu gösteriyor. Bu sistemi istediğiniz yerde rahatlık ile kullanabileceğiniz bir teknoloji olması ise bu teknolojinin kullanım alanlarının artmasına katkı sağlamaktadır. Sizde güvenlik sorunlarını ortadan kaldırmak ve güvenli bir iş yeri ya da eve sahip olmak istiyor iseniz bu sistemlerden mutlaka yararlanınız.