Patent tescili nasıl yapılır? Marka tescil alma fiyatları Türkiye patent enstitüsünün her sene belirlediği harç ve hizmetlere göre farklılık göstereceği için bu konuda net bir ücret bilgisi vermek mümkün değildir. Patent fiyatları belirlenirken başvuru ücreti haricinde talep ettiğiniz ek hizmetler içinde Türkiye Patent Enstitüsü tarafından Ayrıca ücretlendirme yapılır. Türkiye için yapılacak buluş tescil başvurularındaki patent fiyatları genel olarak bu genel olarak bazı kriterler doğrultusunda belirlenir.

Patent Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Türkiye patent enstitüsünün belirlediği harç bedelleri harcı da patent tescil dosyanızın hazırlanması tescil başvurusunun yapılması devam eden testi sürecinin takibi gibi işlemlerde firmaların uygulamış oldukları hizmet bedelleri vardır. Her firmanın hizmet bedeli verdiği hizmet doğrultusunda farklılık gösterebilir. Bu durumda patent fiyatlarının farklılaşmasındaki en önemli nedendir. Tescil işlemi süren ya da tescili patent korumalarının devam etmesi için koruma süreci her sene Türkiye Patent Enstitüsü ödenmesi gereken 1 yıllık patent harcı vardır.

Patent Tescili Nasıl Yapılır?

Patent tescili, patent başvuru işlemleri için eforpatent.com.tr ye giriş yapabilirsiniz. Türk Patent ve marka Kurumu online başvuru aşamasında ya da sonrasında patent araştırma raporu ücreti ödenmesi yasal bir zorunluluk olup her başvuran kişinin ödemesi gereken bir ücrettir. Aksi halde başvurular geri çekilmiş sayılacaktır. Türk Patent buluş ve buluşları teşvik etme amacıyla patent araştırma raporu fiyatlarında indirime gitmiştir. Patent başvuru işlemlerini detaylı bir şekilde öğrenmek için Eforpatent.com.tr sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz. Patent başvurusu için dilediğiniz her zaman tercih edebilirsiniz.