Otel kapı kilit sistemleri otel idaresine güvenli bir hizmet sunmanın konforunu yaşatırken konuklara da rahat bir konaklama hizmeti alma fırsatı sunar. Kilitlerde herhangi bir kablolama veya network bağlantısı olmadığı için montajı son derece kolaydır. Kilitler 4 adet AA pil ile çalışır. Orijinal pilleri ile ortalama 25.000 geçişe imkan sağlamaktadır. Ayrıca son geçişlerde sizlere uyarı vererek pilin değiştirilmesi gerektiği bilgisini vermektedir. Bu sayede aksaklık yaşamamanız açısından tedbir almanızı sağlamaktadır. Üstelik pili bitmiş olsa dahi anahtar ile açılabilmektedir. Kullanıcılara verilen kartların, okuyucu tarafından tanımlanması prensibiyle çalışan Otel kapı kilit sistemleri pek çok işletmenin vazgeçilmezi olmuştur. Butik otellerde, pansiyonlarda, tatil köylerinde ve en lüks oteller başta olmak üzere konaklama sektörüne yüksek teknoloji sayesinde kattığı prestij ve kolaylıklar sebebiyle tercih edilmektedir.

Otel kapı açma kartları otel resepsiyondan misafirlere tanımlayarak verilmekte ve süresi yazılımdan istenildiği gibi ayarlanabilmektedir. Otel kapı kilidi sistemlerinde kart kaybolması durumunda yeni kart çıkartma işlemi çok kısa süre içinde resepsiyondan gerçekleştirilebilir. Otellerde yüksek güvenlik sağlamanın yanı sıra kolay ve esnek kullanım sunmasıyla da ideal bir seçim oluyor. Kartların farklı odalar için tekrar tanımlanabilir olması, dijital olarak giriş çıkış izinlerinin kontrol edilebilmesi ile daha iyi bir kullanım deneyimi vadediyor. Bu yönüyle oteller için güçlü bir çözüm sunuyor. Misafirleriniz dışında otel personeli içinde kart tanımlaması yapılabilir. Kat personeline sadece sorumlu olduğu odalara girebileceği kartlar tanımlanarak personelin kontrolü de sağlanabilir. Yeni nesil otel kartlı kilit sistemleri, misafirlerinize yüksek kalite standartlarında konaklama imkanı sunar.

Güvenlikten ödün vermeyen bu ürünler, giriş çıkışları kontrol altında tutarak hem işletmelere hem de müşterilere kolaylıklar sağlar. İleri teknolojiler ile zenginleştiren. kartlı kapı kilidi kullanıcı ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanır. Anahtar kaybetme, odaya girerken zaman kaybetme, güvenlik açığı başta olmak üzere birçok sorunu geride bırakan bu ürünler sayesinde sadece doğru kart okutulduğunda çalışabilen bu sistemler sayesinde tanımlı kartlar dışında yabancı kişilerin oda girişleri engellenmiş olur.

Dilerseniz kartların üzerine logonuzu ve oda numaralarınızı baskı yapabilirsiniz. Kartlı kilit günümüz teknolojisinin sunduğu dijital güvenlik yöntemlerinden biridir. Hem pratik hem de yüksek güvenlikli kullanım yöntemi sayesinde kartlı kilit güvenli ön planda tutan iş yerleri için öncelikli tercih olmaktadır. Oteller dışında bu kartlı kapı kilitleri ; sistem odaları , işletmeler ve kuyumcular gibi kıymetli evrakların veya eşyaların saklandığı odalara kurularak daha güvenli bir koruma sağlanır. Kıymetli belgelerinizin ve değerli eşyalarınızın bulunduğu ofislerin ve iş yerlerinin güvenliği büyük önem arz etmektedir. Kartların hafif olması cüzdanda veya cepte kolay taşınabilmesine de imkân tanır. Bu yönüyle kartlı kilit , hem güvenli hem de pratik bir yöntemdir.

Enerji saver otele giriş yapıldıktan sonra görevli tarafından oda giriş kartı verilmektedir. Verilen kart çipli ekrana okutulduktan sonra oda içerisinde elektik elektronik cihazlarının devreye girmesini sağlayan sisteme enerji saver sistemi denilmektedir. Enerji saver sistemleri sayesinde birçok alanda enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Kişinin da dışına çıkması ile oda içerisindeki elektrik akışı otomatik olarak kesilmektedir. Tesiste güvenlik sağlayan bu sistem ile aynı zamanda anlık kullanım avantajları da sağlanmaktadır. Otel energy saver sistemleri hemen hemen tüm otellerde kullanılmaktadır. Turizm tesislerinin enerji kullanımını büyük oranda da tasarrufa çeviren sistem kolay kurulum ve montajı ile de tercih edilmektedir.

Her odaya ayrı olarak kurulan çipli sistem ayrı ayrı kartlarla kullanıcılara sunulmaktadır. Panel misafir kartları ile de kullanılabilmektedir. Resepsiyondan alınan kart anahtar görevi görmektedir. Enerji saver yuvasına okutulan kart ile anında aydınlatma mekanizması oda içerisinde devreye girerek hizmet vermeye başlar. Odayı terk ettikten yaklaşık 15 saniye sonra yani kart yuvasından kart çıkarıldıktan sonra oda içerisindeki aydınlatma dâhil tüm elektrik aksanı devre dışı kalmaktadır. Bu şekilde kullanım müşterinin kapatmayı unuttuğu devreleri de devre dışı bırakarak güvenlik ve tasarruf sağlar. Bu şekilde sistem cihazların uzun ömürlü kullanımına katkı sağlamaktadır. Otel enerji saver sistemleri teslim edilen kartla yalnızca kendi platformunda kullanılabilir.

Karanlıkta led aydınlatma bulunan panoya kart yerleştirilerek aydınlatma işletim birimi devreye girmektedir. Sistem kullanımın büyük oranlarda enerji tasarrufu sağlaması kısa sürede sistem kurulumunda harcanan tutarı geri amorte etmektedir. Arıza yapma ihtimalinin çok düşük olduğu sistem, otel çalışanları tarafından da kolayca montaj edilebilmektedir. Modellerine göre kendi içerisinde kategorilere yarılmaktadır. Kredi kartı ile çalışan energy saver modelleri de mevcuttur. Onların işletim sistemleri daha farklıdır ve her tesiste bulunmamaktadır.

Tesis isteğine göre kapı açılmaları oda içerinde bulunan balkon, teras kapılarının açılıp kapanma sistemi de buraya bağlanabilmektedir. Klima çalışmasının devreye girmesini de sağlayan sistem isteğe göre istenilen cihazlarda bağlantı sağlanmaktadır. Hiçbir risk faktörü barındırmayan sistem olası tehlikelerde otomatik olarak devre dışı kalmaktadır.