polislerin ortaklaşa düzenlediği harekat Lice, Hazro ve Kocaköy’de eş zamanlı olarak başladı. “Şehit Abdülselam Özatak” adı verilen operasyonun hedefinde örgütün finans kaynakları var. Lice’de şu ana kadar 12 dönüm kenevir tarlası bulundu.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon başladı. Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek amacıyla “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nun başladığı belirtildi.

39 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İcra edilecek operasyon öncesinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 39 köyde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, bu bölgelere giriş ve çıkışların yasaklandığı hatırlatılan açıklamada, bölgede bulunan tüm vatandaşların ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı ifade edildi. Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği kaydedildi.

5 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ KATILIYOR

Lice, Hazro ve Kocaköy ilçesinin dağlık ve ormanlık kesiminde faaliyet yürüten PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek için başlatılan dev operasyona yaklaşık 5 bin güvenlik görevlisinin katılıyor.

POLİS VE ASKER OMUZ OMUZA

Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinden oluşan birlikler, sabah saatlerinden itibaren 7. Kolordu Komutanlığı'ndan havalanan kobra tipi helikopterlerle kırsal alana taşındı. Teröristlere yönelik en kapsamlı yapılan operasyon nedeniyle ayrıca ilçelerde internet ve GSM şebekeleri kesildi. Dün akşam saatlerinde kesilen internet ve GSM şebekelerinin operasyon boyunca olmayacağı öğrenildi. Ayrıca ilçelerdeki yetkililerden edinilen bilgilere göre, internet ve GSM şebekelerinin operasyon nedeniyle kesildiği bildirildi.

SIĞINAKTA VURULDULAR

Bölgede tespit edilen teröristlerin içinde bulunduğu  sığınak ve kontrol noktası da dahil 5 hedef ateş altına alınarak imha edildi. 14.40 ile 9.50 saatleri arasında, Lice kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen terörist grubun içinde olduğu barınma alanları ateş altına alınarak imha edildi. Zayiat tespit çalışması ise sürüyor.

Didik didik aranıyor


Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Lice, Hazro ve Kocaköy ilçe girişleri ve yol boyunca PÖH ve JÖH timleri tarafından 30 ayrı uygulama noktası kuruldu. Güvenlik güçleri yoldan geçen tüm araçları ararken, araçta bulunan şüphelilerin ise üst araması ile Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü de yapılıyor. Zırhlı araçların da konuşlandırıldığı uygulama noktalarında ayrıca termal kameralarla yol izlenimi sağlanıyor.

10 İLDEN DESTEK

Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 10 ilden gelen güvenlik güçleri, uydu, insansız hava aracı ve istihbari bilgiler doğrultusunda ekim yapıldığı belirlenen 320 tarladaki hint kenevirinin imha edilmesi için çalışmalara başladı. Lice kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenirken, bölgede tespit edilen bölücü terör örgütü grubun içinde olduğu barınma alanı ateş altına alınarak imha edildi.

50 TON KENEVİR
Terör örgütüne yönelik operasyonda Lice'de şu ana kadar 12 dönüm kenevir tarlası bulundu. Operasyonlarda 50 tona yakın kenevirin imha edilmesi hedefleniyor. Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonlarla ilgili olarak “Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda; bölücü terör örgütünce ekilen 12 dönüm (İlk tespitlere göre 240 bin kök olduğu değerlendirilen) kenevir tarlası tespit edilmiş, iki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir" açıklamasında bulundu.