Başaran Holding’in genç veliahtı Mina Başaran, arkadaşlarıyla birlikte 8 Mart Perşembe günü bekarlığa veda partisi için İstanbul’dan Dubai’ye uçmuştu. Mina Başaran ve arkadaşlarının bulunduğu özel jet İstanbul'a dönüşte İran'da bulunan dağlık bir bölgeye düşmüştü. Bütün Türkiye’yi kahreden bu üzücü olay sonrası  Mina Başaran ve arkadaşları hayata gözlerini yumdu.

VERDİĞİ SON RÖPORTAJ ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan bu olay sonrası Başaran Holding’in üçüncü kuşak temsilcisi Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir dergiye verdiği röportaja ulaşıldı. İşte Mina Başaran’ın Dünya Kadınlar Günü için temennileri;

Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi de olan Mina Başaran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir dergiye konuşmuştu. Başarı, hangi konuda olursa olsun o işi en iyi şekilde sonuçlandırmaktır. Bugüne kadarki sorumluluklarımı en iyi şekilde yerine getirerek şu anki konumumu hak etmem en büyük şahsi başarımdır” demişti.

Her konuda mükemmeliyetçi bir yaklaşımı olduğunu anlatan Başaran, şöyle demişti:

Mina Başaran, “Bu beni ve çevremdekileri biraz fazla yorsa da sonuçları bizi mutlu ediyor. Araştırmacı kişiliğimi ve enerjik tavrımı her yaptığım işte sergilerim. Genel olarak sorumluluk almayı ve öğrenmeyi seven biriyim. Etik değerleri ve her ilişkide olduğu gibi saygı ve özveriyi de unutmamak gerek. Türk kadının çözüm bekleyen en büyük sorunu ‘fırsat eşitsizliği’. Bu durum kadını, eğitimden, iş hayatından ve dolayısıyla tüm iktisadi faaliyetlerden soyutluyor. Kadını dışa bağımlı hale getiriyor. Toplum içinde pasif bir statüye itiyor. Temelde cinsiyet değil, birey bilincinin oluşturulması gerekir. Maalesef ki ülkemizde kadınların sosyal ve aile yaşamlarında ciddi sorunları var.”

İş hayatı dışında seyahat etmeyi çok sevdiğini anlatan Başaran, “Her fırsatta keyif aldığım yerlere gidiyorum. Boş bulduğum anlarda da spaya gidip dinlenmek çok iyi geliyor. Tazelenip yoğun tempoya adapte olabiliyorum” demişti.