Bölgeye ambulanslar sevk edildi. 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı belirtiliyor. 75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. İşte İstanbul'daki patlamadan yansıyan son bilgiler.
İstanbul Yenibosna'da 75. yıl polis merkezi yakınında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre; polis merkezi yakınında patlama yaşandı. Patlama sonrası çevredeki çok sayıda araç hasar gördü, evlerin camları kırıldı. Bölgeye olay yeri inceleme, bomba imha ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olası bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı. 



GÖRGÜ TANIĞI: ÇOK ŞİDDETLİYDİ
Bir görgü tanığı "Patlama çok şiddetliydi. Polisler başka bir bomba olabileceği ihtimaline karşı bölgeyi boşaltıyor. Ambulanslar geliyor" diye konuştu. 

ASKERLİK ŞUBESİNE DE YAKIN
Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın.



VALİ: BOMBALI MOTOSİKLETLE YAPILDI
İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamanın bombalı motosiklet ile gerçekleştirildiğini duyurdu. Vasip Şahin ayrıca patlama nedeniyle, 1'i ağır 5 kişinin yaralandığını belirtti. Şahin, twitter'dan paylaştığı mesajında "Bahçelievler ilçesi Fatih Caddesi'nde bombalı motosikletin patlatılması sonucu ilk tespitlere göre biri ağır 5 vatandaşımız yaralanmıştır." ifadesine yer verdi.      
Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor.



2012'DE DE HEDEF OLMUŞTU
75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012'de bir kadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.