Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen sağanak, İstanbulgenelinde etkisini göstermeye başladı.

Kentin bazı bölgelerinde gecenin erken saatlerinde hafif aralıklarla başlayan yağış, ilerleyen saatlerde gök gürültülü ve sağanak şeklinde kent genelinde etkisini sürdürüyor. Ayrıca, kentin birçok yerinde şimşekler gözleniyor.

Meteoroloji’den İstanbul için son dakika uyarısı: Hazırlıklı olun!

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre; bugün 06.00-18.00 saatleri arasında İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği duyuruldu. Vatandaşların su baskınları ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. İstanbul'da gece saatlerinden itibaren şiddetli yıldırımlarla beraber etkili olan yağmur trafiği de olumsuz etkiledi. Sabah mesaisine gidenler ana arterlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

GECE BOYU SÜRDÜ
Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini daha da arttıran yağış, İstanbul genelinde bugün de etkisini gösteriyor. Silivri’de aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle bazı caddeler sular altında kaldı. Bazı vatandaşların sel sularına kapılan eşyalarını kurtarmaya çalıştığı görüldü. Sürücüler ise su içinde güçlükle ilerledi. İstanbul’da dün gece gök gürültüsüyle birlikte şimşekler geceyi aydınlattı. Gökyüzünde şimşeklerin geceyi aydınlattığı anlar ise kameralarca kaydedildi.

YAĞMUR TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Akşam saatlerinden itibaren Trakya üzerinden İstanbul’a giriş yapan yağmur etkisini göstermeye devam ediyor. Akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağmur, araçları ile mesaiye gidenleri olumsuz etkiledi. Birçok vatandaş yola tedbirli çıkarken, E-5’te uzun araç kuyrukları oluştu. Yağmur zaman zaman etkisini artırarak sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasında yüzde 56’lılara varan araç trafiği olduğu görüldü.

HAVA TRAFİĞİ AKSADI
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda seferlerde gecikmeler yaşandı. Yağmurun ve dolu yağışının etkili olduğu saatlerde, Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken dört uçak başka meydanlara yönlendirilirken, bazı uçaklar da yağmur nedeniyle pas geçmek zorunda kaldı.