İmece Mobil 2019 yılının Ekim ayında Softech bünyesi üzerinden dijital tarım alanında başarılı adımlar atmıştır. İlk olarak hizmetine bitkisel üretim alanında başlamış olup müşterilerine de meteorolojik ücretsiz destek yardımı yapmıştır. Daha sonrasında sadece 2 ay içerisinde hayvancılık sektörüne de adım atmayı başarmıştır. İmece Mobil 2020’nin ilk çeyreğinde kullanıcı sayısını 45 bin kişiye kadar çıkartmayı başarmıştır. Hal ve borsa bilgilerinin yanı sıra TÜİB, ELÜS gibi piyasa bilgilerini özelleştirip sizlerle güncel olarak paylaşım yaparlar.

İmece Mobil ile uydu destekli Sulama Servisi hizmetinden faydalanmak mümkündür. Tarlanızın veya bahçenizin bulunduğu konuma uygun bir şekilde sulama sistemi oluşturulur. Aynı zamanda bulunduğunuz bölgenin iklimi, bahçenizdeki toprağın yapısı, bitkilerinizin gerekli su ihtiyacı nedir gibi birçok ayrıntı ile hizmet sağlanıyor. Ayrıca bu sistem sayesinde sulama takvimi düzeninizi de kolayca takip etmek mümkün olacaktır.

Uydu Destekli Sulama Sistemi

İmece Mobil uydu destekli sulama sisteminde güncel uydu, gerçek zamanlı yağış, bitkilerin terleme verileri vs gibi birçok noktanın detayı sizler için ölçülür. Bu sayede sulama servisi ektiğiniz ilk günden hasat tarihine kadar, don sürecinde ve yaşayacağınız birçok durumda bütün verileri sizler için kolayca hesaplar.

Firmanın amacı: Bildiğiniz üzere tarımda sulama için temiz yer altı kaynaklı sular gereklidir. Bu suların %74’ü kadar yüksek oranı tarımda kullanılıyor. Su dünyamızda insanlık için en önemli kaynaklardan biriyken gerekli sulama sistemleri ve otomatik uydu sistemleri ile en tasarruflu haliyle tarımda kullanmanıza yardımcı olunuyor.

Kaynak: https://imecemobil.com.tr/sulama-servisi/