Çelik evler ve çelik konstrüksiyon halinde olan yapılar özellikle teknolojinin en gelişmiş olduğu Japonya, Kanada ve Amerika'da yaygındır. Gösterişli ve her tarza hitap eden bir çelik ev, kişinin isteğine göre hazırlanan tasarımlar ile oldukça ilgi görüyor. Bu konuda güvenilir hizmet veren http://www.turkogluhafifcelik.com/ konuyla yakından ilgileniyor.

 Çelik Ev Villaların Tercih Nedenleri

            Çelik, inşaat sektöründe önemli bir yere sahip güçlü bir malzemedir. Taşıması konusunda oldukça kolaylık saylayan hafif çelik sayesinde betonarme yapılardan vazgeçilmiş ve yerine hafifi çelikler kullanılmaya başlanmıştır. Tüm zeminlere uygulanabilir. Hafif çelik ile yapılan evler kısa sürede tamamlanır. Ağır beton binalar gibi tehlikeli değildir, can güvenliği sağlar. Hafif çelik kullanıldığında ses ve ısı için izolasyon masrafı olmaz. Bu çeliklerde dış cephelerin garantisi ömür boyudur. Aynı şekilde çelik konstrüksiyon evlere de ilgi giderek büyüyor.

 Çelik ve Hafif Çelik Avantajları

            Tüm detaylar proje hazırlanırken düşünülür. Deprem ve yangın gibi afetler sonucunda dayanıklı olması için tüm detaylar düşünülür ve yapılır. Depreme karşı en koruyucu yapılardır. Bu sayede güçlü yapıdadır. Hafiflik özelliği ile nakliye maliyetlerini betonarmeye göre oldukça düşürür. Çok kısa sürede montajı gerçekleşir.