Eski ile Yeninin Tekrar Hayat Bulması -RETRO STİLİ -

Merhaba sevgili New Göktürk okurları.Bu hafta sizlere eski ile yeniyi nasıl birleştirmeliyiz iç mimari ve dekorasyonda nasıl ifade etmeliyiz bunlardan bahsetmek istiyorum. 

Retro eski dönemlere ait olan dekorasyon parçalarının daha futuristik veya modern bir dekorasyon stili ile harmanlanarak kullanılması sonucu elde edilen tarzdır. 

Nostaljik ürünler hem dekorasyonda hemde giyim tarzlarında her dönem kendini göstermektedir. Antika , vintage veya renkli aksesuarlarla stili zenginleştirebiliriz. 

Gösterişten uzak daha yalın hatlarıyla ön plana çıkan bu tarz Aksesuarlarda koyu Ceviz renk, dokumalarda Deri, kadife gibi kumaş türleri stilin birer parçasıdır.

Retro dekorasyonda sıcak ve soğuk renkleri birarada görmek mümkün. Mavi , lime yeşili , sarı turuncu gibi kombinler karşımıza çıkıyor. 

Salonunu retro bi tarz ile döşemek isteyenler geometrik desenli bir halı ,desenli perdeler , tasarım bir koltuk kullanabilir. Koyu ceviz tonu kitaplık oturma alanınızın baş elemanı olabilir. 

Mevcut eşyalarınız üzerinde yapacağınız bazı değişikliklerle de bu tarzı yakalayabilirsiniz. Örneğin konsol ayaklarını retro tarzda yeniletebilirsiniz. 

Yatak odasında perdede ve aksesuarlarda yapacağınız renk oyunlarıyla hakimiyeti elinize alabilirsiniz. Sıkça kullanılan çerçevelerde yine bu tarzı ön plana çıkaran detayların başında gelir. 

Çalışma köşesine stil yapmak için oldukça sade bir çizgi içerisinde  koyu renkli ahşaplar ve antika birkaç ürün tercih edebilirsiniz. 

Kısacası  Yaratıcılık kendi elinizde. Maliyeti düşük bir kaç aksesuar bile işinizi görebilir. Üç ayaklı lambader Veya abajurlar, antika saat veya ahşap radyo , renkli yastıklar ,küçük ebatlı oturma grubu, desenli perde ve duvar kağıtları,çerçeveler ,çini seramikler gibi çeşitli ürünlerle bu havayı yakalayabilir stilinizi yenileyebilirsiniz.