Başarılı moda fotoğrafçısı Eyüp Devran Kutlu, moda fotoğrafçılığında önemli olanın ışığı kontrol etmek olduğunu söyledi.

Eyüp Devran Kutlu, “Doğa fotoğrafçılığında ışığı kontrol etmek yerine ışığa uyumlu fotoğraf çekersiniz. Oysa moda fotoğrafçılığında ışığı siz kontrol edersiniz. Işığı doğru şekilde kontrol ederseniz işte o zaman siz moda fotoğrafçısı olursunuz. Bunu başarabilmek için eğitim almak gerekir. İşin uzmanlarından eğitim almalısınız. Hatta birebir eğitim alabilseniz çok daha etkili olur. Stüdyoda alınan eğitimler, mesleğiniz açısından kendinize yapacağınız en büyük yatırım olacaktır. Siz de en azından YouTube’den online eğitimler almalısınız. Ancak bu eğitimlerin ücretli olmasına dikkat edin. Ücretsiz alınan eğitimlerde eğitimi veren asıl konuya gelene kadar süre biter. O nedenle siz de öğrenmeniz gerekeni öğrenemezsiniz. En iyisi bu tür eğitimlerde ücretli olan kaliteli bir eğitim almaktır.” Diyerek ışığı kontrol etmenin alınacak iyi bir eğitimle mümkün olabileceğini ifade etti.

Eyüp Devran Kutlu, fotoshop programlarının önemine de “Retouching de denilen photoshop programlarından birine hâkim olup kendi işinizi kendiniz retouchlamalısınız. Bu işi sizin yapmanız ürününüzü son aşamasına kadar sizin kontrol ettiğiniz anlamına gelir. O fotoğrafın çekim aşamasında olan eksikleri siz bildiğiniz için retouchig sırasında gereken müdahaleleri yapabilme şansınız olur. Aksi takdirde fotoğrafın eksiklerini bilmeyen biri tarafından yapılacak olan photoshop gereken yerlere dokunmayacaktır. Bu da sizin fotoğrafın mükemmellik derecesini kötü anlamda etkiler. Çekim sırasında gerçekleşen hatalar ve eksiklikler retouching ile düzeltilebilir. İyi bir fotoğrafçı retouch işini de kendisi yapabilendir.” Şeklindeki sözleri ile değindi.