Endüstriyel süpürgeler diğer süpürgelere göre daha güçlü çekim gücüne sahip süpürgelerdir. Endüstriyel süpürgeler cam, mermer, seramik, kireç, demir, çelik, çimento, boya ve kimya sanayilerinde kullanılmak için tasarlanmıştır ve hem dayanıklı yapısı hem de yüksek iş gücüyle çok tercih edilmektedir.

Endüstriyel süpürgeler merkezi tip ve mobil tip olarak ikiye ayrılmaktadır. İsteğe bağlı olarak tryler römork üzerine ya da sabit kızak üzerine monte edilebilir. Mobil tip olanlar güçlü emiş gücü sayesinde hem havayı hem de insana zarar verebilecek maddeleri temizlemektedir ve damper yardımıyla boşaltma işlemi yapılır. Merkezi tip olanlar ise yığıntı halinde olan atıkların kaba ve ince ayrıştırmadan geçtikten sonra vakumlanması prensibine göre çalışır ve boşaltma işlemi bir siloya yapılır.

Elektrik ya da dizel motorla çalışabilmektedir. Endüstriyel süpürgeler otomatik temizleme filtresine sahiptiler ve hortumları 1 ile 3 arasında değişmektedir. Güçlü çekim güçleri sayesinde en ücra köşelerde ve zorlu şartlarda da temizleme işlemi yapabilmektedir. 700 mbar’a kadar soğutmalı vakum pompasına sahiptiler.