Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet’in çalışmasıyla teröristlerden temizlenen yerlerde “Türk Sivil Kuvvetleri” de devreye giriyor. 

TOBB’dan TÜSİAD’a, TESK’ten MÜSİAD’a, TESKOMB’dan TİM’e kadar sivil toplum kuruluşları (STK), inşa ve ihya sürecinde aktif rol üstlenecek. İlk etapta, terörden evleri
zarar gören, eşyaları kullanılamaz hale gelen yaklaşık 10 bin ailenin ihtiyaçları karşılanacak.


ÇOCUKLARA BAYRAMLIK

Ramazan paketleri de bölgeye ulaştırılacak. Ramazan Bayramı için özellikle çocuklara bayramlık alınması ve bayram harçlığı mahiyetinde bir katkı sağlanması üzerinde duruluyor.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da bizzat STK’ların başkan ve yöneticileriyle görüştüğü bildirildi. 

ÇOCUKLARA MORAL TATİLİ

Terör yıkımından etkilenen çocuklar için özel projeler de geliştiriliyor. Çocukların tatil bölgelerine götürülmesi, Batı illerine gezilerin organize edilmesi, sevdikleri sanatçılar ve sporcularla buluşmaları gibi çeşitli çalışmaların yapılması planlanıyor.

Manevi destek de verilecek 

STK’ların sadece terörden etkilenenlerin sadece maddi ihtiyaçlarıyla yetinmeyecek. Manevi anlamda da en üst düzeyde destek verilecek. Bu amaçla, İHH, Ensar Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı gibi kuruluşlar,  devrede.