5 Şubat Cumartesi günü, Kağıthane Hamidiye Halk Bankası ATM’sinde işlem yapanların banka kartları kopyalandı. Kopyalanan bu kartlarla kart sahiplerinin hesapları boşaltıldı.

Halk Bankası’nın MEB ile yapmış olduğu anlaşma nedeniyle Kağıthane’deki bütün öğretmenler maaşlarını Halk Bankası’ndan alıyor. Dolayısıyla bu dolandırıcılıktan en çok zarar görenler öğretmenler oldu.
 
Peki bizim başımıza böyle bir durum gelir mi? Gelirse ne yapmalıyız?
Açıkçası vatandaş olarak bizim böyle bir durumda yapabileceğimiz çok bir şey yok. Çünkü kart kopyalama basit bir iş değil ve bunun önlemini alması gereken banka. Zaten bu konuda verilmiş mahkeme kararları mevcut. Halk Bankası yetkilileri de bunu bildiğinden dolayı müşterileri zor durumda bırakmayacaklarını söylüyorlar. Bir dilekçeyle paraları hesaplara aktaracaklarını ifade ediyorlar.

Yine de vatandaş olarak benzer durumlara maruz kalmamak için ATM’lerde çok dikkatli olmamız gerekiyor. ATM’yi gören yerlerde kamera, kart yuvasında sakız en bilinen yöntemler.

Her şeye rağmen böyle bir durumla karşılaşırsanız ve banka gereken hassasiyeti göstermezse resmi makamlara başvuruda bulunmaktan çekinmeyin. Emsal kararlar bulunduğundan paranız iade edilecektir.