Etkinlikde Devlet ve özel teştiklatlardan, Azerbaycan Milli Meclisinden, Azerbaycan Turizm ve Menecment Üniversitesinden, Azerbaycan Milli Elmler Akademisinin İktisad İnstitutundan, Otel, Restorant, Turizm agendaları, Qıda, Taşımacılık şirketlerinden ve teşkilatlardan üst düzey insanlar katıldılar.

TMW tedbirinin maksadı Turizmin inkişafı, Satışların artıdırılması, efektiv turizm stratejisinin yaratılması, Turizm sanayisi yönünde uzmanlaşan ve iş adamlarının karşılıklı fikir alışverişi etmesine zemin yaratmak olmuştur. Tedbirin ana mevzusu “Turizm hizmetleri, Yeni imkanlar, Yen Pazarlar ve Modern trentler olmuşdur.  400 kişinin katılımıyıla gerçekleşen orqanizasyon 1 günlük saat 09:00-dan 17:00-e kadar davam etmişdir. Tedbir 3 Panel olmakla 11 Yerli ve yabancı spikerlerin turizme dair sunumları ile gerçekleşmişdir. Türkiye, Deniz Tunca'nın katılımı ile destek verdi. Tunca ''Kardeş ülke Azerbaycanda bulunmak bizi çok mutlu etti, misafir perverliği ,doğa güzellikleri, yemekleri,herşeyi ile muhteşem bir yer.Hava Alanından inince ilk dediğim ne kadar temiz ve düzenli bir yer hiç böyle bir yer görmedim oldu. Türkiye ve Azerbayjan arasındaki Turizmin güçlenmesi ve büyümesi için önemli bir güngü, iki güzel ülkenin varlığını içimizde hissetmek yetmez imkanlarımızı da birleştirmek gerekiyordu. Bu sebeple de elimizden gelen her desteyi vermekten mutluluk duyuyoruz.Aralarında bulunmama izin verdikleri için de gurur duyuyorum. Herkese de ayrı ayrı saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi



Burada:
• Turizm ve misafirperverlik sanayisinde gelecek trentler
• Azerbaycan Turizm inkişafında: imkanlar ve gerçeklikler
• Turizm ürünlerinin yaratılmasında ve sunumunda yerel ve uluslararası faktörler (kültürlerarası ortak tarihin turizm ürünlerinin örnekleri)
• Turizm Destinasyonunda cazibe kriterleri • Dijital para ve Blokçeyn teknolojisinin turizmde yarattığı olanaklar
• Country of Orgin Effect (COE) turizme etkisi
• Niş Turizm pazarı macera turizmi konteksinde
• Turizmde PR, İmkanlar, Perspektivler
• Halal Turizm konsepti, Yeni pazarlar
• Turizm sektörünə strateji bakış
• Düşük maliyetli havayollarınnın ve ilk yerli Buta Airways havayolu  şirketinin turizmin inkişafındakı  rolu gibi mevzular konuşuldu.

Sloganı “kemiyyetden kaliteye” olan bu güzel etkinlikte katılımcılar soru-cevapta aktiv iştirak etdiler ve katılımcılara yerli ve yabancı işlerden çeşitli hediyeler taktim edildi.

Aynı zamanda tədbirdə Skal Baku klubunun yeni prezidenti Ceyhun Aşurov ilan edildi. Dünya Skal başkanın video selamlamasıyla Ceyhun Aşurov Skal hakkında katılımcılara geniş bir bilgi verdi. Skal International Turizm Professionelleri Organizasyonu'nun 1934'de Paris'te kurulan ve şu anda dünya çapında 357 kulüple  15.000 üyeye sahip olduğu belirtilmelidir. Bu kluplerden biri de Skal Baku klubudur. Skal International Turizm Professionelleri Teşkilatının ana amacı, uluslararası düzeyde küresel turizm, arkadaşlık, turizmde profesyonel faaliyetleri teşvik etmektir.