Çatılar, bulundukları mekanın en önemli bölümleri olup, mekanların içerisindeki hava sirkülasyonu açısından oldukça kusursuz tasarlanmaları gerekir. Mekanda bulunan sıcaklık değişimlerinin %40 oranında çatılardan kaynaklandığı test edilmiştir. Durum böyle iken çatıların kusursuz olması, hem kaliteli bir hava sirkülasyonu için gerekli olup hem de ısıtma ve soğutma maliyetlerinin düşürülmesi bakımından hayati değer taşımaktadır. Çatıların kusursuz hale getirilmesi için yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır.

Çatı İzolasyonu

Çatı ile dışarıdaki havanın mekan içerisine girişinin engellenmesi, endüstriyel çatı izolasyonu malzemeleri ile yapılan uygulamalar ile mümkün olmaktadır. Uygulanışı ve yapılması gereken işlemler ise yalnızca alanında uzman personeller tarafından yapılmalıdır.

Çatı Kaplamaları

Çatı kaplamaları klasik olarak kiremit ve benzeri maddeler tarafından çatının örtülmesidir. Bu örtünün zaman içerisinde görmüş olduğu hasarlar, yağış durumunda sızıntıların mekan içerisine girmesine neden olabilir. Çatı kaplamaları, çatı tamiratı işlemlerinin en can alıcı uygulamalarındandır. Bunun yanı sıra çatı yalıtımı yapılması da sızıntıların içeri girmesini engellemek için kullanılan kimyasal maddeler aracılığı ile uygulanmaktadır.

Genel olarak düşünüldüğünde basit bir işlem olarak algılanan çatı tamiri, ısınma soğutma giderleri hesaba katıldığında milli servet ve dışa bağımlılığı azaltan bir uygulamadır ve tüm mekanlarda yapılması gerekli olan bir işlemdir.

http://www.catitamirati.com/