Kemerburgaz ile Göktürk arasındaki benzin istasyonu içerisinde bulunan, bölgemizin tek butik lastik firması Berklass Lastik’in kurucusu ve sahibi Burak Bingöl ile keyifli bir sohbetimiz oldu.
Burak Bey bize, felsefelerinin ‘doğru bilgi, doğru hizmet’ üzerine olduğunu ve her zaman amacının insanları hak ettikleri bilgiyi vermek olduğunu söyleyerek söze başladı, ve ilk önce burada en çok yapılan işlem olan lastik tamirinden bahsetti.


Lastiği patlayan bir müşterimiz bize geldiğinde, öncelikle hasarın büyüklüğünü tespit ederiz ve eğer lastik tamir edilecek durumda ise iki çeşit tamir olanağından hangisini tercih ettiğini sorarız. Fitil yama tercih edilirse, lastik janttan ayrılmadan kauçuk bir madde, deliği kapatacak şekilde lastiğin içine tirbüşona benzer bir alet ile sokulur.

Bu işlem genelde çabuk çözüm içindir. Soğuk yama ise lastiğin janttan ayrılarak delik etrafının büyük bir kauçuk yama ile kapatılması işlemidir. Bu işlem lastiğin diğer lastikler ile aynı ömürde olmasını sağlayan en doğru yöntemdir. Ve lastik janttan ayrıldığı için, tekrar janta takıldığında balans ayarı yapılarak araca monte edilir ki, aracın sürüş esnasında herhangi bir titreme yaşamaması için.
Burak Bey, bunun dışında Berklass Lastik’ten alınabilecek diğer hizmetleri; - 7/24 yol yardımı - Yeni lastik satışı (Michelin, Continental, Pirelli, Good Year, Bridgestone, Lassa, Dunlop) - Llastik sigortalama (otel hizmeti) - Varta akü - Bosch silecek - Castrol motor yağı - Eğri jantların düzeltilmesi (çatlak jantları asla tamir etmediklerini ifade etti) - Jant boyama - Nİtrojen hava ekleme (yaz aylarında) - Detaylı araç iç, dış ve motor temizliği - Pasta & cila - Ceramic Pro uygulama - TÜV kontrolleri olarak belirtti.

BERKLASS LASTİK
Adres : Selanik Bulvarı, 2. Kemer Mev. Total Benzin İst. Arkası No: 151 1-A, 34077 Eyüp/İstanbul
Çalışma saatleri: 09:00–19:00
Telefon: (0212) 360 16 95 / 0530 567 97 50

-