Asma tavan modelleri, modern iç mekan tasarımları için vazgeçilmez bir yapı elemanıdır. Asma tavan türleri genellikle Avmlerde, hastanelerde, okullarda ve ofislerde kaliteli bir iç mimari tasarım elde etmek için tercih edilmektedir.

Tavan sistemlerinin tasarımları tamamen hayal gücünüz ile sınırlıdır. Genel olarak 3 çeşit asma sistem modeli mevcuttur. Bu sistemler de kendi içlerinde farklı modellere ayrılmaktadır;

1. Metal asma tavan modelleri
2. Taşyünü asma tavan modelleri
3. Alçıpan asma tavan modelleri

Asma tavan sistemlerinin yapımında aydınlatma kullanımı ve yerleşimi çok önemlidir. Doğru aydınlatma sistemini ayarlayabilmek oldukça zordur ve tecrübe gerektiren bir konudur. Ayrıca kablo tesisatları profesyonelce yerleştirilmelidir.

Asma Tavan Avantajları

Asma tavanlar iyi bir tasarım öğesi olmalarının yanı sıra birçok tavan aksesuarını da taşıyabilir. Aydınlatma armatürleri, yangın sistemleri, alarm sistemleri, güvenlik sistemleri, network sistemleri, havalandırma ve benzeri sistemler kolayca monte edilebilmektedir.

Diğer bir avantajı ise yukarıda saydığımız tüm bu sistemlerin kabloları ve tesisatlarını kolayca gizler ve kötü görünümü ortadan kaldırır.

Her türlü tavana uygulama yapılabilmektedir. Tavanlardaki eski görünümü kaldırmak için uygulanabilir.

Yapılacak olan tavanın ölçülerine ve seçilen asma tavanın türüne göre fiyatlandırma yapılmaktadır. Asma tavan modelleri ve fiyatları için uzman firmalardan teklif alabilirsiniz. Bu konuda uzman olan Yef Yapı’nın web sitesini incelemenizi tavsiye ediyoruz. Site linki: https://yefyapi.com.tr/cozumler/asma-tavan/