Güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanın yanında aracın ikinci el değerini düşürmemek için periyodik bakımları ihmal etmemek, gerektiğinde eskimiş parçaları aracın marka ve modeline uygun yedek parçalar ile değiştirmek gerekir. Ancak hatalı sürüş, bozuk yol yapısı gibi nedenlerle hiç beklenmedik anlarda da araç arızaları meydana gelebilmekte ve sürücüler araç arızalarını pratik bir şekilde bir şekilde çözebilmek ister. Aracın sesini dinlemek, araç uyarılarını takip etmek gibi yolları deneyen sürücüler zaman kaybetmeden arızaları gidermek için teknik yardım almak istediklerinde online yedek parça siteleri gibi marka ve modele yönelik yedek parçaları hızlı bir şekilde temin edebilmektedir. İşte araçlarda en sık karşılaşılan arızalar ve çözüm önerileri:

Motor ısınması

Aracın periyodik bakımlarının aksatılması ve bazen de mekanik arızalar nedeniyle aracın motoru aşırı şekilde ısınabilir. Motor ısınması motora zarar veren bir durumdur. Aracın yaptığı hararet geç fark edilirse, motor kitlenebilir. Ayrıca ısınan motorda parçalar genleşmeye başlar, motor contaları yanar ve maddi açıdan bütçeyi zorlayabilecek hasarlar oluşabilir. Bunun için aracın periyodik bakımları aksatılmamalı, hararet göstergesi arızalıysa mutlaka tamir edilmelidir. Motor aşırı ısındığında motordan buhar çıkışı varsa, aracı güvenli bir alana çekmek ve motoru durdurmak gerekir. El freni çekildikten sonra araçtan uzaklaşılmalıdır.

Akü bitmesi

Araç uzun süre kullanılmadığında ya da aracın pasif elektronik sistemlerinin çalışır kalmasından dolayı akü boşalmaya başlar. Marş ateşlemiyorsa ve araç çalışmıyorsa, korna çalışmıyorsa, motor çalışmadığında "tık” sesi geliyorsa, gösterge ışıkları yanmıyorsa, araç içi ışıkları yanıp sönüyorsa akü bitmiş olabilir. Akü bittiğinde diğer araçlardan aküye takviye almak gerekir. Eğer eski bir akü ise araca yeni bir akü taktırılmalıdır.

Baskı balata arızaları

Baskı balata, manuel araçlarda debriyaja basıldığı zaman motor ile vites kutusu arasındaki bağlantıyı keserek vitesin kolay değişmesine yardımcı olur. Baskı balatalar aşındıysa ve bitmek üzereyse aracın performansı düşer ve arızalar meydana gelir. Aracın çekiş performansında azalma, yakıt tüketiminde artış varsa ve kalkışlarda araç titriyorsa baskı balatanın değişim zamanı gelmiştir.

Opel yedek parça konusunda uzman Generalopel.com web sitesinde aracınızın periyodik bakımlarında ve arızalarında ihtiyacınız olacak yedek parça çeşitlerini bulabilirsiniz.