Günümüz dünyasında şüphesiz ki en önemli olgu olan aile kavramını korumaya yönelik işler yapan uzman kadrosu ile çalışan ankara aile danışmanlığı hizmetleri aynı zamanda çift terapileri ve ergenlik sorunu yaşayan çocuklar ve aileleri ile de görüşmeler sağlamaktadır.

Bu anlamda düşünüldüğünde gerek bireysel gerekse aile sorunlarını çözme aşamasında problem yaşayan, kendi sorunlarına objektif yaklaşmakta sorun yaşayan her bir birey için ankara aile danışmanı hizmetleri alanında uzman profesyonel kadrosu ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Sizler de hem kişisel hem aile sorunlarınız için profesyonel bir göz ile değerlendirme yapmak, sorun kaynaklarınıza ulaşmak ve hatta doğabilecek aile içi problemleri yok edebilmek için ankara aile danışmanı hizmetlerine başvurabilir, dilediğiniz konu ile ilgili bilgi aktarımı alabilirsiniz.

Aile ve Çift Terapileri

Bilişsel ve duyusal açıdan düşünüldüğü zaman kişilerin, bir kriz anında radikal karar vermeleri aile kavramına derinden zarar vermektedir. Bu anlamda düşünüldüğünde bu tip kriz anlarında yukarıda da bahsedilen aile danışmanlığından fikir almak, bilgi almak ve duygusal aşamada mantıklı karar vermek için görüşme sağlanması en sağlıklı karar olacaktır.

Özellikle evlilik aşamasında anın verdiği stres bazlı sorunlar ile karşılaşan çiftler için önemli olan bu sorunlar ile karşılaştıkları anda ne yapmaları gerektiğini bilmeleridir. Evlilik olgusunu sarsmadan yürütülen ilişkiler her zaman daha sağlıklı ve uzun solukludur. Bu aşamada bu çiftler bahsedilen danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Alanında uzman kadrosu ile her gün bilimin ışığında psikolojik temelleri sarsmadan kişilere danışmanlık sağlayan bu hizmet sayesinde depresyon, ankseyete gibi temel sorunlara da çözümler bulunabilmektedir.

Aile Danışmanlarının Uyguladıkları Adımlar

  • Ailenin temelindeki sorunu tespit etmek için aile bireyleri ile birebir konuşmak
  • Gözlem, test ve konuşma yolu ile sorunu tespit ettikten sonra kişilere veya aileye yönelik problem çözme yolunu tespit etmek
  • Çocuk yetiştirme, anlaşamama, boşanma yöntemine başvurma, finansal konuda anlaşmazlık gibi birçok farklı sorun için danışanlarına bilgi aktarımı yapmak

Yukarıda da bazı yetkinlikleri belirtilen aile danışmanlarının ankara aile danışmanı bünyesinde alanında uzmanlıklar bulunmak ile beraber her danışan için uygun yöntem ile danışmanlık hizmetleri verdiklerinin de bilinmesi gerekmektedir.

Adres : 159. Cadde Huzur Apt. No.6/3 Ayvalı Mahallesi Keciören /Ankara

Telefon : 0553 845 62 42

Web : http://www.belguzarayyildizoglu.com.tr