Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz alkali su nedir, nasıl yapılır, vücuda faydası nedir? Son yıllarda diyet programlarının içine sokulan ve vücuda oldukça çok faydası olduğu söylenen alkali su, PH değeri bakımından, 7 ve üzeri değere sahip olan su cinsidir.

 Ev ortamında alkali su yapılabilir m?

            Çeşme suyuna oranla alkalik değeri daha yüksek ve daha az asit oranına sahiptir. Evde alkali su yapmak istenirse eğer, karbonattan faydalanılabilinir. Karbonat, alkali bakımından oldukça yüksek bir değere sahiptir. Bu nedenle suya karıştırılarak istenilen alkali su elde edilebilir. Bu karışıma yapılan alkali ph testi sonucunda suyun alkali değerinin yükseldiği görülmüştür.

 Alkali su yapılışı;

 * 2 Lt su (yaklaşık 8 su bardağı kadar)

 * 1 Tatlı kaşığı kadar karbonat

 *Karbonatı suyun içine katıp, iyice karıştırdıktan sonra, alkali suyumuz içime hazır hale gelecektir. (Böbrek ve tansiyon hastalarına önerilmemektedir)

 Alkali suyun vücuda faydası nedir?

            Alkali beslenme sonucunda, vücutta zayıflamaya ve bağışıklık sistemini artırmaya yarayan etkiler bulunmaktadır. Ancak fazla tüketilmesi durumunda yan etkileri görülmektedir. Doktorunuza danışmadan uygulanmaması tavsiye edilmektedir.

 https://hayatbilgileri.com/